English English Українська Українська

ОБЕРЕЖНО! ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ!

Золочівської сільської ради


ОБЕРЕЖНО! ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ!

Дата публікації: 05.11.2018

Повідомляємо, що на території села Гнідин (неподалік масиву «Озеряни» та в районі озера «Ревочі»)  04.11.2018 року було виявлено вибухонебезпечні предмети – боєприпаси часів Другої світової війни!!! Станом на 05.11.2018 року боєприпаси вивезені за  межі села Гнідин відповідною службою. Нагадуємо, що  всі боєприпаси (артилерійські міни, снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, ручні гранати та ін.) знаряджаються вибуховими речовинами і можуть вибухнути від удару, тертя, струсу чи при іншій механічній або тепловій дії.    Ні в якому разі не можна не торкатися  вибухонебезпечного предмету – це загрожує життю.

Закликаємо, при виявленні вибухонебезпечних  предметів:  негайно повідомити про небезпечну знахідку служби порятунку  за номером «101»; зупинити будь-які роботи в районі небезпечного місця; в разі виявлення вибухонебезпечних предметів далеко від населених пунктів, треба добре запам’ятати дорогу до того місця, де ви їх знайшли або встановити біля них «пам’ятну мітку» ; встановити попереджувальні знаки або огорожу (для облаштування огорожі можна використати різні підручні матеріали (жердини, коли, дріт, шнурки , шматки матерії, камені, ґрунт та ін.); якщо такі предмети знайдені в населеному пункті (на пляжі, в саду, на дорозі), необхідно поставити тимчасову охорону шляхом спостереження здалеку; не допускайте сторонніх осіб до небезпечного предмета доки не прибули спеціалісти.

При виявленні вибухонебезпечних предметів категорично забороняється:  брати їх в руки; завдавати по них удари;  робити спроби до розбирання або розпилювання;  переносити їх з місця на місце; поміщати їх у вогнище або розводити вогонь над ними; збирати та здавати їх в якості металобрухту.

П А М Я ’ Т А Й Т Е!

Знайдені боєприпаси (або предмети, що схожі на них) повинні бути знешкоджені тільки спеціалістами.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support