English English Українська Українська

Директор «Київобленерго» роз’яснив, що робиться із світлом у Борисполі та районі

Золочівської сільської ради


Директор «Київобленерго» роз’яснив, що робиться із світлом у Борисполі та районі

Дата публікації: 15.12.2019

12 грудня у міській раді Борисполя відбулася зустріч міських депутатів із директором «Київобленерго» Шайдою Віталієм Євгеновичем, причиною зібрання стали часті перебої зі світлом у місті та районі. Про це повідомляє Інформаційна агенція «Погляд».

За словами Віталія Євгеновича за 2019 рік у Борисполі та районі було зроблено багато. В першу чергу відбулося встановлення реклоузерів, для більшої оперативності працівників.

Реклоузери – це високовольтні апарати завдяки яким працівники можуть швидко знайти пошкоджену ділянку. Реклоузер можна використовувати як головний вимикач на розподільчих мережах і пунктах. Також з його допомогою стає можливим підключення інших споживачів. Ще він має можливість діагностувати помилки. Тобто якщо неполадка, він швидко знаходить джерело пошкодження і блокує подальші порушення. 

На даний час у Борисполі закінчується реконструкція на лінії ТП 114 (вулиці Віри Онацької, Бежівка, Вікентія Хвойки. Також реконструювали ТП 99, 250, 144 та встановили там розвантажувальну ТП, щоб покращити якість. Це вулиці: Чернишенка, Матросова, Шевченка, Академіка Глушка, Тургенєва. Виконали реконструкцію на ТП 168 – це вулиця Каховська.

Також відбулася заміна трансформаторів на підстанції Млинова, було встановлено 18 розвантажувальних підстанцій по району з них 5 підстанцій у місті Бориспіль. Іще у місті був виконаний ремонт 6 ТП, а до кінця грудня відбудеться заміна провода по вулицях Івана Франка та Глибоцька.

У 2020 році планується:

  • встановлення 26-ти розвантажувальних підстанцій, із них 7 по місту Бориспіль;
  • реконструкція ліній: ТП 15, 298, 296;
  • реконструкція 11 повітряних ліній 10-ти кіловольт, тобто змінити голий провід на кабельний і пустити під землю та встановити на цих лініях 30 реклоузерів;
  • капітальний ремонт ТП – 14 штук, розчищення траси 6-10 кіловольт (15 км).

У грудні 2019 розпочалося встановлення розвантажувальних ТП на вулицях: Коваля, Котляревського, Космана, Грушевського, Вернадцького, Коцюбинського, Пушкіна. До кінця січня у обленерго обіцяють реконструювати згадані вулиці.

Що стосується приєднань, то Віталій Євгенович розповів, що процес це довгий та нервовий. Однак в обленерго відцифрували мережі і тепер можна автоматично відзначати точку та тип приєднання. Топто споживач і в РЕМі і на сайті компанії зможе знайти закладку “приєднання” і подати заявку. На сьогодні ця функція працює в Ірпені та Києво-Святошино, а в Борисполі це стане можливо до кінця року.

Комунікація між обленерго і клієнтами. На даний час в розробці новий клієнтський портал, який почне функціонувати у 2020-му році. А вже із 16 грудня інформація про всі аварійні та планові відключення буде на сайті “Київобленерго” крім того в процесі розробка безкоштовного мобільного додатку через який на телефон абонента буде приходити повідомлення про відключення. Також через додаток абонент зможе повідомляти обленерго про проблеми зі світлом.

Міський депутат Ілля Луців запитав у Віталія Шайди про те чи знає він, що обленерго надає неякісні послуги (маючи на увазі низьку напругу) та коли у компанії відшкодують громадянам кошти.

На що Шайда відповів, що абонент у якого через велику чи малу напругу згоріла електротехніка повинен написати заяву у РЕС, після чого протягом тижня на місце виїде працівник компанії, щоб встановити причину. Після того, як заява підтвердиться людині виплатять компенсацію. Також, якщо через вину обленерго у клієнта більше доби немає світла, то повинна бути компенсація коштів.

Відсутність кадрів. Віталій Шайда розповів, що станом на 1.06.2019 по Бориспільському РЕСі було 18 вакансій, сьогодні – 13. Проте щоб підняти зарплату потрібно підняти тариф. На сьогоднішній день у Борисполі працює три бригади, людей не вистачає.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support