English English Українська Українська

Важливо! Введення додаткових обмежувальних заходів на території Бориспільського району

Золочівської сільської ради


Важливо! Введення додаткових обмежувальних заходів на території Бориспільського району

Дата публікації: 22.03.2020

У неділю 22 березня в режимі загальнодержавного карантину та надзвичайної ситуації відбулося екстрене засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Бориспільської районної державної адміністрації. Обговорювалось питання введення додаткових обмежувальних заходів у боротьбі із розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Бориспільського району.

Під час засідання з метою подальшої належної організації перевезення працівників підприємств установ, організацій, які забезпечують життєдіяльність Бориспільського району та задля обмеження шляхів розповсюдження серед населення району та області коронавірусу комісією було прийнято рішення доручити керівникам структурних підрозділів Бориспільської РДА  забезпечення виготовлення та видачі підприємствам, установам та організаціям спеціального квитка для перевезення їх співробітників у приміському наземному транспорті (автобуси). Забезпечення перевезення буде організовано виключно для тих осіб, які мають відповідні спеціальні квитки, посвідчення особи та засоби індивідуального захисту лише за окремо визначеними маршрутами. При необхідності будуть залучатися перевізники всіх форм власності, які здійснюють перевезення пасажирів по території району. Контроль за дотримання цих правил покладено на Бориспільський РВ ГУ НП України у Київській області та Батальйон патрульної поліції в місті Бориспіль УПП у Київській області ДПП НП України.

Було прийнято рішення:

– негайно заборонити роботу ринків та об’єктів торгівлі, розташованих на територіях сільських рад. Контроль над виконанням даного рішення покладено на сільські ради та Бориспільський РВ ГУ НП України у Київській області.

Головам сільських рад також доручено залучити громадські формування з охорони правопорядку щодо забезпечення громадського поряду та обмежувальних заходів.

Сільським радам, комунальним підприємствам району, Бориспільському РП ПАТ «Київобленерго», Бориспільській філії Броварського відділення ПАТ «Київоблгаз», до покращення епідемічної ситуації заборонено планові та позапланові відключення об’єктів життєзабезпечення населення.

– щоденно станом на 9:00 год та 18:00 год до покращення епідемічної ситуації керівникам КНП БРР та БМР «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», КНП БРР «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», ТОВ «АПТЕКА 194» доручено інформувати голову Бориспільської районної державну адміністрації Київської області про стан забезпеченості закладів охорони здоров’я району необхідною кількістю запасів засобів індивідуального захисту та інших необхідних матеріалів.

Бориспільському міжрайонному відділу лабораторних досліджень ДУ «ОЛУ МОЗ України», Бориспільському РВ ГУ НП України у Київській області, Бориспільському РВ ДСНС України в Київській області, Бориспільському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, Батальйону патрульної поліції в місті Бориспіль УПП у Київській області ДПП НП України забезпечити інформування голови Бориспільської РДА  про епідситуацію в населених пунктах району.

Управлінню розвитку інфраструктури та охорони довкілля Бориспільської РДА доручено довести до відома керівників підприємств, установ, організацій відповідної території, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій» та положення про постійну комісію з питань ТЕБ та НС Бориспільської РДА, рішення постійної комісії з питань ТЕБ та НС прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, розташованими на території Бориспільського району.

– до 24 березня управлінню фінансів Бориспільської РДА та сільським радам у встановленому порядку забезпечити виділення цільових коштів для проведення заходів та створення резерву дезінфікуючих засобів для проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків та споруд соціальної сфери, зупинок транспорту та інших місць загального користування.

– на постійній основі до покращення епідемічної ситуації Бориспільському міжрайонному відділу лабораторних досліджень ДУ «ОЛУ МОЗ України» забезпечувати  організацію та проведення епідеміологічного розслідування причин і умов виникнення кожного випадку захворювання на COVID-19.

Бориспільському міжрайонному відділу лабораторних досліджень ДУ «ОЛУ МОЗ України», Бориспільському РВ ГУ НП України у Київській області, КНП БРР та БМР «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», КНП БРР «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», ТОВ «АПТЕКА 194», Бориспільському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, сільським радам доручено організувати спільну роботу щодо своєчасного виявлення, обстеження та ізоляції осіб, які перебували в контакті із хворими, у яких лабораторно підтверджено випадок захворювання на COVID-19.

Сільським радам, керівникам торгових підприємств, аптек, АТ «Укрпошта», ТОВ «НОВА ПОШТА», тощо, Бориспільському РВ ГУ НП України у Київській області забезпечити наявність споживачів в торгівельному приміщенні в кількості не більше 1 особа на 10м2 та проведення заходів щодо дотримання санітарних норм.

Управлінню гуманітарного розвитку Бориспільської РДА, директорам шкіл та завідувачам дитячих садочків району, головам сільських рад, Бориспільському РВ ГУ НП України у Київській області, відділу управління персоналом, документообігу та організаційно-інформаційної діяльності апарату Бориспільської РДА доручено забезпечити проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях.

Структурним підрозділам Бориспільської РДА, сільським радам, Бориспільському РВ ГУ НП України у Київській області посилити контроль за дотриманням обмежувальних заходів згідно вимог чинного законодавства.

Контроль за виконанням протокольних доручень покладено на першого заступника голови адміністрації Руслана Дяченка.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support