English English Українська Українська

Управління соціального захисту населення Бориспільської районної державної адміністрації інформує.

Золочівської сільської ради


Управління соціального захисту населення Бориспільської районної державної адміністрації інформує.

Дата публікації: 13.04.2020

Уряд врегулював деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» окремим категоріям населення буде надаватися одноразова грошова допомога у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000 гривень, а саме:

  • одержувачам пенсії, розмір пенсійних виплат у яких з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5 000 гривень станом на 1 квітня 2020 року;
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з їх числа, які одночасно з такою допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”);
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
  • одержувачам тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Виплата одержувачам одноразової грошової допомоги буде здійснюватися через установи уповноважених банків відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596, або АТ «Укрпошта».

Перерахування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення та головними управліннями Фонду коштів на виплату одноразової грошової допомоги через установи уповноважених банків або через АТ «Укрпошта» здійснюється не пізніше наступного робочого дня після надходження коштів на рахунки зазначених органів.

Уповноважені банки забезпечують зарахування коштів одержувачам одноразової грошової допомоги не пізніше наступного операційного дня після надходження коштів. АТ «Укрпошта» забезпечує доставку та виплату одноразової грошової допомоги одержувачам протягом п’яти календарних днів з дня надходження коштів на рахунки АТ «Укрпошта».

Виплата одноразової грошової допомоги проводиться за матеріалами пенсійних справ та справ одержувачів відповідного виду соціальної допомоги.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support