English English Українська Українська

Великдень удома! Очільник Бориспільщини Володимир Строкань закликає громаду провести свято вдома.

Золочівської сільської ради


Великдень удома! Очільник Бориспільщини Володимир Строкань закликає громаду провести свято вдома.

Дата публікації: 18.04.2020

Шановні жителі Бориспільщини, кінцева дата завершення карантину залежить від кожного з нас, від дотримання нами правил карантину заради власної безпеки. Попереду величне свято — Великдень, яке ми маємо відсвяткувати, не порушуючи карантинних обмежень.

Влада вперше просить українців провести Великдень удома, аби не наражати себе й оточення на коронавірус. Кожна людина повинна відчувати відповідальність не лише за власне життя, а й за життя своїх близьких і рідних.

Я також прошу вас зустріти Великдень не у храмі, а в колі своєї родини, у спільній молитві за здоров’я, за любов до ближнього, віру в кращі дні й надію.
Життя  та  здоров’я кожного українця, зокрема кожного жителя Бориспільського району, — мій пріоритет і найбільша цінність. Сьогодні карантинні правила посилено на території всієї України, Бориспільський район не став винятком. До того ж у нас одні з найжорсткіших правил карантину. Райдержадміністрація спільно з представниками поліції та духовенства району ухвалила рішення про необхідність додаткових обмежень саме на Великдень. Тому органи правопорядку в ніч із 18 на 19 квітня та вдень 19 квітня працюватимуть у посиленому режимі: у кожному населеному пункті, біля храмів чергуватимуть поліційники разом із представниками органів місцевого самоврядування. Також буде обмежене пересування громадян вулицями населених пунктів у період святкових днів (із 18 квітня 13.00 до 21 квітня 06.00).

Богослужіння в храмах району проводитимуть у закритому режимі з дотриманням санітарних правил. Чимало сільських храмів планують проводити відеотрансляції святого Великоднього обряду на сайтах церков чи розміщувати відео в соцмережах. Окрім того, головні українські телеканали як у прямому ефірі, так і через Інтернет, транслюватимуть Великодні заходи в храмах України. 

Я дякую священнослужителям району, які відгукнулися на нашу ініціативу та з розумінням поставилися до необхідності проведення святкових служб у закритому режимі. Наразі основним завданням для нас усіх є убезпечення громади від зараження вірусом. Свої душі в стінах церкви лікуватимемо після завершення пандемії.
Усі нововведення в межах карантинних заходів не є наказами чи суворими обмеженнями прав і свобод українців. Додаткові правила карантину мають рекомендаційний характер. Я закликаю всіх вас, шановні жителі Бориспільщини, поставитися до цього цілком відповідально!

Я впевнений, що ми гідно пройдемо випробування коронавірусом. Лише спільними організованими діями розірвемо інфекційний ланцюг передання хвороби, пришвидшимо день зняття карантину та збережемо життя кожного з нас.

Бережіть себе, своє здоров’я та своїх рідних. Залишайтеся вдома заради близьких вам людей, заради тих, кого ви цінуєте та любите. І пам’ятайте, райдержадміністрація працює в посиленому режимі, максимально сприяючи заходам з убезпечення громади від поширення вірусу.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support