English English Українська Українська

Чергова онлайн-нарада про підсумки дотримання карантину під час Великодня у населених пунктах Бориспільського району

Золочівської сільської ради


Чергова онлайн-нарада про підсумки дотримання карантину під час Великодня у населених пунктах Бориспільського району

Дата публікації: 21.04.2020

Під головуванням очільника Бориспільщини Володимира Строканя, 21 квітня відбулася вже традиційна онлайн-нарада із сільськими головами району. Цього вівторка підсумовували перебіг Великодніх днів із дотриманням карантинних обмежень у селах. Також порушили тему потреби обов’язкових обмежень та їх дотримання під час поминальних днів.

На зв’язок в онлайн режимі з головою райдержадміністарції вийшли усі голови сільських рад Бориспільського району. Також під час наради були присутні представники Батальйону патрульної поліції УПП та Бориспільського відділу поліції ГУНП у Київській області, лікарі та керівники структурних підрозділів РДА.

Вдячність медикам та поліції

Нарада розпочалася зі слів вдячності Володимира Строканя співробітникам поліції, які під час Великодніх свят проявили свою злагоджену роботу на території району. Також слова вдячності пролунали і для медиків Бориспільщини, котрі виконують свої посадові обов’язки 24/7 та найбільше підлягають зараженню інфекції  в умовах поширення коронавірусу. «Саме поліцейські та лікарі перебувають у найбільшій групі ризику інфікування, тому ми будемо максимально сприяти допомогою, щоб убезпечити їх від хвороби» — зазначив голова РДА. Тож відповідно було прийнято рішення про забезпечення усіх патрульних тестами на виявлення коронавірусної інфекції.

Великдень без порушень карантину

Під час Великодня у храмах населених пунктів району порушень виявлено не було. Володимир Строкань наголосив на відмінному дотриманні карантину у селах, у чому він переконався на власні очі, об’їхавши більшу частину району у Великдень 19 квітня. «Я приємно вражений тим, як люди реагують на обмеження та дотримуються їх чітких виконань. У даній ситуації врятувати себе від зараження можемо лише ми самі, тож відповідальне ставлення до рекомендацій та заборон є важливим, передовсім для власного здоров’я» — зазначив Строкань.  

Бориспільщина на порозі активної фази захворювання

Як повідомив Володимир Строкань присутнім та усім, хто був на зв’язку, відповідно до даних Бориспільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень станом на 21 квітня у населених пунктах району зареєстровано 48 осіб із підозрою захворювання на  коронавірусну інфекцію. Із них методом полімеразної ланцюгової реакції 8 осіб мають підтверджений діагноз COVID-19. Нині 5 осіб госпіталізовано у заклади медичного спостереження. Наразі в районі встановлено 138 контактних осіб. За словами очільника РДА, Бориспільщина входить у активну фазу захворювання на коронавірусну інфекцію, це видно із кількості підозр на захворювання за останній тиждень.

Доступ до кладовищ буде обмежено

Під час наради із сільськими головами було обговорено питання обмежень селян до кладовищ під час поминальних днів, оскільки скупчення людей сприятиме поширенню інфекції. Усі сільські голови позитивно відгукнулися на таку пропозицію заборонити. Тож після засідання постійної комісії ТЕБ та НС відповідна інформація буде донесена до сільських жителів через сільради, інформаційні стенди чи плакати та вивіски на магазинах в населених пунктах.  

Підсумовуючи чергову онлайн-нараду, Володимир Строкань відмітив злагоджену співпрацю із керівниками сільських рад Бориспільського району, що є важливим у теперішній нелегкий час поширення пандемії. Лише спільними зусиллями подолати COVID-19 вдасться із найменшими втратами.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support