English English Українська Українська

З Днем Незалежності України

Золочівської сільської ради


З Днем Незалежності України

Дата публікації: 24.08.2020

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України. Вперше День незалежності України був відзначений у 1991 р., але не 24 серпня, а 16 липня. Річ у тому, що коли 16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про Державний суверенітет України, одночасно була ухвалена постанова про відзначення в цей день свята, яка дістала назву День проголошення незалежності України. Свято Дня незалежності України було призначене на 24 серпня постановою Верховної Ради України від 20 лютого 1992 р.
Так, для того, щоб забезпечити суверенне існування України, необхідним було прийняття у 1991-1992 рр. найважливіших законів: «Про державний кордон України», «Про збройні сили України», «Про створення Служби національної безпеки» та ін. Була затверджена державна атрибутика: гімн, герб (тризуб, як малий Герб України) та прапор. Після 1 грудня 1991 р. розпочався процес міжнародного визнання нової держави. Першою, 2 грудня, незалежність України визнала Польща і вирішила встановити з нею дипломатичні відносини. Протягом першого року існування незалежної України, її державну самостійність визнали більше 130 країн, а на початку 2001 р. наша держава підтримувала дипломатичні відносини вже із 153 країнами світу. Проголошення незалежності держави Україна стало кінцевим результатом тривалої боротьби українського народу за самостійність свого краю, який протягом всього існування постійно страждав від посягань загарбників. На жаль, боротьба за незалежність Украраїни триває і нині. Ми змушені захищати своє право на самостійність, на власну думку та мирне майбутнє… В цей святковий день хочемо подякувати нашим захисникам за героїзм, вірність обов’язку та невтомну працю. Бажаємо всім жителям нашої прекрасної держави міцного здоров’я, родинного благополуччя, щастя, мирного неба, витримки та нових здобутків на благо народу України.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support