English English Українська Українська

Кабмін затвердив Державний стандарт базової середньої освіти

Золочівської сільської ради


Кабмін затвердив Державний стандарт базової середньої освіти

Дата публікації: 30.09.2020

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 30 вересня затвердив Державний стандарт базової середньої освіти. Він набуде чинності з 2022 року та стосуватиметься учнів, які навчаються за дванадцятирічною програмою.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що компетентності та навички, закладені в Державному стандарті базової середньої освіти, базуються на найкращих практиках Європейського Союзу та відповідають сучасному технологічному світу.

«Ми визначаємо 11 ключових компетентностей, які мають здобути школярі. Серед них: вільне володіння державною мовою, здатність спілкуватися іноземними мовами, математична та технологічна компетентність, інноваційність та відкритість до нових ідей, підприємливість та фінансова грамотність,  спроможність навчатися впродовж життя», — сказав Денис Шмигаль.

За словами очільника Уряду, документ встановлює чіткі орієнтири, за якими  учні здобуватимуть знання, а батьки зможуть відстежувати навчальний поступ своїх дітей. «У свою чергу, педагоги матимуть академічну свободу, а школи будуть забезпечені всіма ресурсами, зокрема електронними та технологічними рішеннями», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль зауважив, що в проекті Державного бюджету на 2021 рік найбільше зростання передбачено на систему освіти. «На 34 млрд грн більше для освітньої сфери, ніж цього року. Це рекордні 159 млрд грн для Міністерства освіти і науки, з яких 1,4 млрд грн буде виділено для програми «Нова українська школа», — наголосив Глава Уряду.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support