English English Українська Українська

Березень 4, 2021 КИЇВЩИНА ПЕРЕЙШЛА ДО «ПОМАРАНЧЕВОЇ» ЗОНИ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Золочівської сільської ради


Березень 4, 2021 КИЇВЩИНА ПЕРЕЙШЛА ДО «ПОМАРАНЧЕВОЇ» ЗОНИ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Дата публікації: 04.03.2021

Відсьогодні, 4 березня, на Київщині почав діяти «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Оновлений розподіл на зони оприлюднило Міністерство охорони здоров’я.

«Із 24 лютого наш регіон перебував у «жовтій» зоні. Проте впродовж кількох крайніх тижнів фахівці обласного лабораторного центру почали фіксувати на Київщині зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19. Оскільки ситуація дещо ускладнилась, ми ввійшли до переліку областей із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим вкотре наголошую: дотримуватись протиепідемічних норм дуже важливо. Від цього залежить, наскільки жорсткі карантинні обмеження діятимуть на нашій території», – зазначив очільник Київщини Василь Володін.

Нагадаємо:

  • «Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні та може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.
  • На території регіонів, які ввійшли до «помаранчевої» зони, діють ті ж карантинні обмеження, що і на «жовтому» рівні. Тобто дозволяється проведення культурних і спортивних заходів, робота ресторанів, кафе, барів та їдалень до 24:00, а також басейнів, спортзалів і фітнес-центрів.
  • Проте паралельно запроваджуються посилені заходи контролю за дотриманням протиепідемічних, а органам місцевого самоврядування дозволяється вводити за потреби на окремих територіях додаткові обмеження.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support