English English Українська Українська

Руслан Кравченко: До кінця року на Київщині плануємо ввести в експлуатацію два мости, пошкоджені під час бойових дій

Золочівської сільської ради


Руслан Кравченко: До кінця року на Київщині плануємо ввести в експлуатацію два мости, пошкоджені під час бойових дій

Дата публікації: 28.12.2023

На Київщині тривають процеси відновлення об’єктів, пошкоджених під час бойових дій. А також активне впровадження цифрових інструментів, які підвищать прозорість та публічність всіх процесів відбудови. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко під час брифінгу.

«Продовжуємо відновлювати й мости. До кінця року плануємо ввести в експлуатацію два мости, що були пошкоджені під час бойових дій. Зокрема, на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення на ділянках Перемога – Баришівка та Корніївка – Недра – Згурівка – Березань», – сказав Руслан Кравченко.

Він нагадав, що цього тижня у Ворзелі в обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації. Заклад був пошкоджений російськими окупантами. Допомогу у відновленні надавали міжнародні та громадські організації. Нове відділення розраховане на 25 ліжок. Є 3 реабілітаційні кімнати, де надають понад 20 різних послуг. Тут прийматимуть як військових, так і цивільних. 

«Для нас важливо, щоб відбудова здійснювалася прозоро. Ми відкриті. Люди мають бачити, на що і як витрачаються кошти платників податків та міжнародна допомога партнерів», – наголосив Руслан Кравченко.

Він зауважив, що Київська ОВА разом з Центром дослідження фіскальної політики презентували дашборд відновлення. Це інтерактивна мапа, яка дозволяє відстежувати видатки на відновлення Київщини. Йдеться про  фінансування відбудови пошкоджених об’єктів на всіх адміністративних рівнях: району, територіальної громади, населеного пункту. Тут можна побачити загальну кількість об’єктів, фактичні суми, перелік компаній, які   отримують найбільше коштів за відбудову і хто найбільше замовляє відбудову. Наразі внесені дані про відновлення тільки за кошти державного бюджету станом до 31 серпня цього року. Масштабне оновлення даних буде у січні 2024 року.  

Руслан Кравченко нагадав, що на сьогодні вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 15 тис. об’єктів. «Такий інструмент сприятиме антикорупційності та підзвітності всієї відбудови», – сказав начальник КОВА.

Він також повідомив, що цього тижня КОВА презентувала та запустила у роботу чат-бот «Київщина безпечна», який допоможе швидко знаходити інформацію щодо роботи Пунктів Незламності та укриттів в області.

«Ми продовжуємо працювати заради людей. Наші завдання незмінні: якісна відбудова, підвищення безпеки, повна прозорість усіх процесів та підзвітність», – наголосив Руслан Кравченко.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support