English English Українська Українська

Як взаємодіяти з людьми з бойовим досвідом: новий освітній серіал на Дія.Освіта

Золочівської сільської ради


Як взаємодіяти з людьми з бойовим досвідом: новий освітній серіал на Дія.Освіта

Дата публікації: 22.05.2024

Серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» навчить коректно та з повагою комунікувати з військовими, ветеранами та ветеранками.

Ви дізнаєтеся, що відчуває людина після повернення додому? Як реагувати на чорний гумор ветерана про набуту інвалідність? Як вислухати людину, коли вона хоче виговоритися?

Серіал — це продовження розділу «Довідника безбар’єрності», створеного з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Герої серіалу — військовослужбовці, які діляться досвідом комунікацій із цивільними. Один із героїв — Данило Кравець, звільнений з полону військовослужбовець. Хлопець розповідає, що максимально відкритий у цьому питанні й може говорити про пережите, якщо його запитають. «А для когось просто згадка може стати додатковою травматизацією», — додає Данило.

Серіал містить 11 епізодів із поясненнями експертів, як у різних обставинах спілкуватися коректно, етично та емпатично. Як підтримати, про що варто питати, а яких тем краще не торкатися в розмові з ветеранами, ветеранками та чинними військовослужбовцями.

Переглядайте освітній серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» за посиланням —

https://osvita.diia.gov.ua/courses/people-with-war-experience-dignity-interaction

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри в межах тематичної хвилі «Досвід ветеранів вартий поваги» комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я — ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, громадської організації «Безбар’єрність» та компанії Visa — учасника спільноти «Бізнес без бар’єрів» для платформи «Дія.Освіта».

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support