English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ЗА ПІДТРИМКИ АМЕРИКАНСЬКОГО БЛАГОДІЙНИКА ХАНСЕНА ПЛАНУЄТЬСЯ РЕАЛІЗУВАТИ НИЗКУ ПРОЄКТІВ З ВІДНОВЛЕННЯ ТА ПІДТРИМКИ ВПО

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ЗА ПІДТРИМКИ АМЕРИКАНСЬКОГО БЛАГОДІЙНИКА ХАНСЕНА ПЛАНУЄТЬСЯ РЕАЛІЗУВАТИ НИЗКУ ПРОЄКТІВ З ВІДНОВЛЕННЯ ТА ПІДТРИМКИ ВПО

Дата публікації: 23.05.2024

На Київщині за підтримки американського благодійника Делла Лоя Хансена планується реалізувати низку проєктів з відновлення інфраструктури громад та підтримки ВПО. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Зокрема, будівництво реабілітаційного центру з повним циклом для пацієнтів. Планується також реалізувати перший в  Україні проєкт співпраці приватного благодійного фонду з державною програмою «єВідновлення». До розміру державного сертифікату благодійний фонд Хансена додає кошти, яких не вистачає на повноцінне завершення будівництва, проведення ремонту та облаштування благоустрою. Сума – до 30 тис. дол. Планується реалізувати цей проєкт в населених пунктах Київської області, а саме: Андріївці, Мощуні, Макарові, в перспективі у Бородянці», – розповів начальник КОВА.

В межах програми «Фенікс» сімдесят п’ять  будинків планується завершити до кінця цього року.  

Крім того, зазначив Руслан Кравченко, в планах будівництво десяти шкіл на Київщині, а також ще одного містечка для проживання 4 тис. ВПО. 

Американський благодійник Делл Лой Хансен також взяв участь у Другому Міжнародному Саміті міст і регіонів. Під час цього заходу підписали угоду між Київською ОДА та паном Хансеном. Метою фонду Місія Хансена в Україні є розмістити понад десять тисяч  ВПО та інвестувати в найближчі роки близько 80 мільйонів доларів.

Руслан Кравченко нагадав, що меценат вже реалізував низку проєктів в області. Зокрема, придбані понад 250 квартир в багатоквартирних будинках у селі Софіївська Борщагівка. Побудована перша черга Чудо містечка в селі Колонщина. Це житло для ВПО літнього віку. Тут вже мешкають 105 родин. Друга черга містечка буде збудована вже незабаром. Крім того, у селі Тарасівка триває будівництво Містечка Хансена. Вже збудовані дві черги осель. В них мешкають 229 родин. Цього тижня заселили ще 24 родини в будинки третьої черги. Тут також стартувало будівництво школи на 700 учнів. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support