English English Українська Українська

Національна гвардія України СИЛА, ЩО НАБЛИЖАЄ ПЕРЕМОГУ

Золочівської сільської ради


Національна гвардія України СИЛА, ЩО НАБЛИЖАЄ ПЕРЕМОГУ

Дата публікації: 24.06.2024

“СПАРТАН”

3-ТЯ БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 2022 року бригада брала участь в оборонних боях за Харків. Так, в перші дні оборони міста Харкова, підрозділи бригади знищили 4 російські танки на Харківській окружній дорозі, а також ворожий літак Су-25, пілота якого було взято в полон.

Бригада обороняла три виїзди з міста: на П’ятихатки, на Циркуни й на Вовчанськ. Згодом звільняла населені пункти: Мала Рогань, Циркуни та селище Кутузівка поблизу Харкова. Особовий склад бригади брав участь в контрнаступальній операції на Слобожанщині восени 2022 року. У вересні вели бої у Дергачівському районі за Слатине, Козачу Лопань та Дементіївку.

З грудня по березень 2023 року воїни бригади брали участь у Бахмутській операції. З травня 2023 року особовий склад бригади вів наступальні дії на Запорізькому напрямку в районі населеного пункту Роботине. Станом на травень 2024 року у взаємодії з підрозділами Збройних Сил України бригада продовжує мужньо боронити місто Харків та Харківську область.

https://storm.mvs.gov.ua/

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support