English English Українська Українська

Щодо петиції «Про встановлення в Україні Дня військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, який відзначати щороку 5 березня»

Золочівської сільської ради


Щодо петиції «Про встановлення в Україні Дня військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, який відзначати щороку 5 березня»

Дата публікації: 28.08.2024

13 серпня 2024 року на сайті Президента України розміщено петицію військовослужбовця, учасника бойових дій  Костянтина Горбачова про встановлення в Україні Дня військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, який пропонується відзначати щороку 5 березня

У петиції зазначено наступне:

Відсіч збройної агресії російської федерації Силами оборони України неможливе без їх надійного прикриття від ударів з повітря. Вагома складова цих завдань успішно виконується військами протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України, частини і підрозділи яких завжди діють безпосередньо в бойових порядках підрозділів, що прикриваються. Особливо це стосується особового складу підрозділів протиповітряної оборони бригад, які постійно виконують бойові завдання пліч опліч з піхотою на “нулі”, а з розвідниками та “спецами” за “нулем”.
Це також стосується особового складу підрозділів протиповітряної оборони Десантно-штурмових військ, Сил Територіальної оборони, Морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України, Національної гвардії України тощо.
Тому, з метою визнання мужності та героїзму особового складу військ протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України та підрозділів протиповітряної оборони інших військових формувань, їх внеску у відновлення незалежності та територіальної цілісності України просимо Президента України встановити День військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, у який щороку 5 березня вшановувати заслуги дійсних та загиблих солдат, сержантів та офіцерів підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил Територіальної оборони, Морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України, Національної гвардії України тощо.
Цей день – 5 березня 2022 року, став одним з перших найрезультативніших для підрозділів протиповітряної оборони зазначених видів і родів військ (сил). Так, за цю добу воїнами 72, 58 омбр, 1 отбр, 59 омпбр, 1129 зрп, 95 одшбр, 137 обмп було знищено п’ять літаків, п’ять вертольотів та БпЛА оперативно-тактичного рівня російсько-терористичних військ.

Підписати петицію «Про встановлення в Україні Дня військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, який відзначати щороку 5 березня» можна за за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/232228

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support