English English Українська Українська

Мінцифри запускає push-повідомлення у застосунку «Дія»

Золочівської сільської ради


Мінцифри запускає push-повідомлення у застосунку «Дія»

Дата публікації: 06.04.2020

Користувачі мобільного застосунку «Дія» зможуть отримувати push-повідомлення, що інформуватимуть їх про ситуацію, спричинену пандемією коронавірусу.

Перші повідомлення стосуються умов карантину. Згодом користувачі отримуватимуть у форматі push-повідомлень новини про рішення Уряду, практичні рекомендації, як убезпечити себе від зараження, та інше. Ініціатива запущена з метою інформування українців, що у результаті допоможе уповільнити та зрештою зупинити розповсюдження вірусу в Україні.

«Систематизовані повідомлення дозволять користувачам «Дія» бути в курсі останніх нововведень щодо режиму карантину. Таким чином держава пропагуватиме відповідальне ставлення до здоров’я – свого та оточуючих. Пуш-повідомлення у «Дії» покликані оперативно надавати українцям релевантну, актуальну та достовірну інформацію від держави», – зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нагадаємо, «Дія» – мобільний застосунок, покликаний відкрити українцям доступ до цифрових документів. Кількість користувачів «Дії» складає вже понад 2 млн українців. Зараз вони мають доступ у смартфоні до посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а також цифровий студентський квиток і можливість протестувати біометричний закордонний паспорт та ID-картку.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support