English English Українська Українська

Карантинні перерахунки пенсії!

Золочівської сільської ради


Карантинні перерахунки пенсії!

Дата публікації: 13.05.2020

Незважаючи на стан надзвичайної ситуації, в квітні 2020 року майже 553 тисячам пенсіонерів, які перебувають на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Київській області, виплачено 2 млрд. 328 млн. грн. пенсійних виплат. За день у квітні 2020 року в середньому виплачувалось майже 106 млн. грн.

Усі пенсії профінансовано своєчасно, без порушень графіків.

З 01.04.2020 проведено перерахунок пенсій близько 66,4 тис. працюючим пенсіонерам. Середній розмір підвищення склав 162,10 грн.

Також, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» від 01.04.2020 № 251:

  • понад 68,6 тис. пенсіонерів, вік яких перевищує 80-річний, отримали щомісячну виплату у розмірі 500 грн. на суму 35,6 млн. грн.;
  • 481,8 тис. пенсіонерів Київщини нараховано одноразову грошову допомогу в розмірі 1 тис. грн., на виплату якої спрямовано 479,6 млн. грн.;
  • 476,3 тис. осіб проведено перерахунок пенсій із застосуванням коефіцієнта збільшення поазника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та яккий враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11. Середній розмір підвищення склав 222,36 грн.

Окрім того, 110 особам на суму 192,2 тис. грн. продовжено виплату пенсій по інвалідності, у яких інвалідність встановлено на певний термін та строк повторного огляду, зазначений в довідці МСЕК, визначено у період карантину (ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.03.2020 №540-IХ).

Всі перерахунки здійснено своєчасно, без додаткового звернення осіб до Пенсійного фонду.

У травні 2020 року Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області виплачуватиме проіндексовані пенсії.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” Пенсійним фондом України проведено індексацію пенсій з 1 травня.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Відповідно до згаданого рішення Уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Крім того враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) та 476,3 тисячам пенсіонерів Київської області підвищено розмір пенсій. Середній розмір підвищення – 222,36 гривень.

Виплата проіндексованих пенсій буде проводитись з 4 травня 2020 року у встановлені пенсіонерам дати виплат шляхом зарахування на рахунки в банках або через АТ “Укрпошта”.

На період карантину виплата пенсій по інвалідності, призначених відповідно до ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ.
Зокрема, згідно ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» від 02.04.2020, врегульовано питання продовження виплати на період карантину пенсій особам, в яких на цей час припадає перекомісія МСЕК.
Після закінчення терміну дії карантину, або обмежувальних заходів, Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області здійснить перерахунок розміру виплаченої пенсії на підставі результатів переогляду медико-соціальної експертизи.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support