English English Українська Українська

Енергетики Київобленерго ліквідують наслідки негоди: вже відновили електропостачання у 107 населених пунктах знеструмлених повністю та у 124 , що постраждали частково

Золочівської сільської ради


Енергетики Київобленерго ліквідують наслідки негоди: вже відновили електропостачання у 107 населених пунктах знеструмлених повністю та у 124 , що постраждали частково

Дата публікації: 15.06.2020

Протягом вихідних 13-14 червня через сильний дощ та грозу відбулися масові відключення електроенергії у Київській області. Співробітники Київобленерго оперативно ліквідували наслідки негоди. Вже світло повернули 107 містам і селам, які були знеструмлені повністю та у 124, що постраждали частково. Відремонтували 100 лінії та 2280 трансформаторних підстанцій. 

Станом на 11.30 годину 15 червня все ще знеструмленими залишаються 11 населених пунктів повністю та 14 частково. 4 – в Баришівському (3 з них – частково), 2 – в Бориспільському (1 з них – частково), 8 – в Броварському (5 з них – частково), 10 – в Обухівському (5 з них – частково), 1 – в Переяслав-Хмельницькому районах.

«Наші працівники проводили аварійно-відновлювальні роботи цілодобово, аби якомога швидше повернути світло у будинки наших клієнтів. Поки що ще є населені пункти, які залишаються знеструмленими. Так, наприклад, в наслідок буревію і грози у Бориспільському районі було пошкоджено 2 лінії, без електропостачання залишилися села Перегуди, Займище та Сеньківка. Сьогодні бригади продовжують ремонтні роботи. Орієнтовний час відновлення до 20.00 години», – зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Поради під час можливих масових відключень через негоду: інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є – енергетики вже знають про відключення і відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – телефонуйте до кол-центру (044) 459-07-40(067) 495-70-40 (цілодобово) або пишіть у приватні повідомлення на сторінці Київобленерго в соцмережі Фейсбук.

Київобленерго нагадує також про необхідність дотримання правил електробезпеки: при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі; не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його. При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це в кол-центр Київобленерго.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support