English English Українська Українська

Позачергове засідання ТЕБ і НС: посилення карантиних обмежень та стан забезпечення охорони врожаю від пожеж

Золочівської сільської ради


Позачергове засідання ТЕБ і НС: посилення карантиних обмежень та стан забезпечення охорони врожаю від пожеж

Дата публікації: 17.07.2020

17 липня під керівництвом голови Бориспільської районної державної адміністрації Володимира Строканя відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Учасники обговорили протиепідемічний стан на території області, пов’язаний із гострою респіраторною хворобою COVID-19, стан забезпечення охорони врожаю зернових культур та грубих кормів від пожеж, а також було обговорено питання стосовно корегування плану залучення сил та засобів на гасіння пожеж на сміттєзвалищах, які знаходяться на території Бориспільського району.

Заслухавши інформацію по першому питанню директора КНП «ББЛІЛ» Олександра Щура, директора КНП БРР «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Анни Ільчишиної, завідувача Бориспільським міжрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ «ОЛУ МОЗ України» Андрія Веремія та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), враховуючи рішення Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 16.07.2020 року (протокол №21) обмежити з 17 липня 2020 року:

  • проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів закладами культури з наповненістю менше 50 відсотків стаціонарно розміщених місць для сидіння та/або менше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території закладу культури (якщо захід проводиться на відкритому повітрі). Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра;
  • роботу  після 23-ї та до 7-ї години ранку суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень навинос.

По другому питанню щодо стану забезпечення  охорони врожаю зернових культур та грубих кормів від пожеж у 2020 році, заслухали інформацію від в.о. начальника управління розвитку інфраструктури та охорони довкілля Бориспільської районної державної адміністрації Лариси Білозір та начальник Бориспільського РВ ГУ ДСНС України у Київській області Юрія Овдієнко.

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації вирішили внести ряд рішень щодо проведення заходів для запобігання виникненню пожеж на об’єктах сільськогосподарського виробництва в період збору врожаю зернових та через засоби масової інформації провести роз’яснювальну роботу, направлену на попередження та недопущення пожеж під час збирання і переробки нового врожаю та заготівлі кормів.

Також за результатами засідання було винесено ще ряд рішень щодо необхідність уточнення та поновлення Плану залучення сил та засобів на гасіння пожеж на сміттєзвалищах, які знаходяться на території Бориспільського району.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support