English English Українська Українська

ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ З РОЗВИТКУ ПРОФОСВІТИ РЕАЛІЗУВАЛИ НА КИЇВЩИНІ

Золочівської сільської ради


ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ З РОЗВИТКУ ПРОФОСВІТИ РЕАЛІЗУВАЛИ НА КИЇВЩИНІ

Дата публікації: 09.03.2021

Члени регіональних рад професійної освіти зможуть пройти фасилітовані навчальні сесії. Під час них учасникам допоможуть виявити актуальні проблеми у роботі з іншими стейкхолдерами сфери та напрацювати план для їх вирішення. Пілотна сесія відбулась 3 березня 2021 року на базі Професійного ліцею м. Українки в Київській області .

Попередньо регіональним радам надсилали опитування щодо оцінки їхньої роботи, мотивації та можливостей працювати над розвитком місцевих профтехів. За результатами анкети респонденти з Київської області виявилися найбільш активними та відкритими до співробітництва, тому цей регіон було обрано для пілоту фасилітованого навчання.

Учасниками сесії стали фахівці Київської обласної державної адміністрації, місцеві роботодавці, фахівці центру зайнятості, закладів профосвіти, навчально-методичного кабінету тощо. Фасилітацією заходу, зокрема, займалася експертка, залучена за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

“На прикладі Київської області ми хотіли побачити ефективність фасилітованих сесій у профосвіті і вирішити, чи є сенс проводити такі у решті областей. Окрім того, що це гарна можливість проговорити наявні проблеми, такі сесії збирають в одному приміщенні групи людей – членів регіональних рад – від яких залежить розвиток профосвіти в конкретній області. Це гарна можливість у неформальній атмосфері обговорити питання і знайти рішення, започаткувати співпрацю і працювати над спільними проектами”, – зазначили в директораті професійної освіти МОН.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support