English English Українська Українська

НА БАЗІ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ЛІКАРНІ СТВОРЯТЬ СУЧАСНИЙ ЦЕНТР ТРАНСПЛАНТАЦІЇ

Золочівської сільської ради


НА БАЗІ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ЛІКАРНІ СТВОРЯТЬ СУЧАСНИЙ ЦЕНТР ТРАНСПЛАНТАЦІЇ

Дата публікації: 11.03.2021

На базі Київської обласної клінічної лікарні та обласного онкологічного диспансеру створять сучасний Центр трансплантації. Про це та про розвиток  органної трансплантації Київської області в цілому йшлося під час наради під головуванням очільника Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна 10 березня.

Розвиток трансплантації на Київщині з головою КОДА обговорили його заступниця Тетяна Щербак, головний лікар Київської обласної лікарні Микола Анкін, керівник Центру трансплантації органів Київської обласної клінічної лікарні Михайло Загрійчук, в.о. директора обласного онкологічного диспансеру Алла Арешкович, радник голови КОДА та лікар-хірург КОКЛ Ігор Яцик.

Завдяки посмертній трансплантації органів можна врятувати величезну кількість життів. Тож робота Центру допоможе рятувати пацієнтів не лише з Київщини, а й з усієї України. Люди вперше зможуть отримувати високоспеціалізоване медичне лікування в своїй країні.

На сьогоднішній день Київська обласна клінічна лікарня є учасником пілотного проекту МОЗ з трансплантації. Вже творено відділення трансплантації органів, хірургії печінки і підшлункової залози. Почали формувати команди медиків, впровадили високотехнологічні операції на печінці і підшлунковій залозі, що є передумовою для виконання складних пересадок цих органів.

Так саме, учасником пілотного проєкту МОЗ, але в напрямку трансплантації кісткового мозку, є обласний онкологічний диспансер. Протягом минулого року на базі диспансеру вже було виконано 13 операцій з трансплантації, і ще три лише за два місяці 2021 року.

«Створення сучасного трансплантаційного центру, по-перше, дозволить рятувати більше життів, тому що вартість трансплантації в нашій країні  у порівнянні з вартістю закордонних клінік буде втричі дешевшою, по-друге, сприятиме заощадженню державних коштів. Тож продовжимо співпрацю обласної влади та медиків для створення сучасного центру та підвищення якості медичного обслуговування на Київщині», – підкреслив голова Київської ОДА Василь Володін.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support