English English Українська Українська

ПЕРША ІНВЕСТИЦІЙНА ЛАСТІВКА

Золочівської сільської ради


ПЕРША ІНВЕСТИЦІЙНА ЛАСТІВКА

Дата публікації: 14.04.2021

Рік-два тому, коли мова йшла ще тільки про створення об’єднаних територіальних громад на території Бориспільщини, чи не найголовнішим питанням, яке широко обговорювалось, було фінансове. Тобто, звідки новостворені громади черпатимуть кошти на свій стабільний розвиток  і, якщо хочете, процвітання? Експерти районного масштабу запевняли, що майбутня Золочівська громада не матиме надійних джерел поповнення свого бюджету, а тому й перспективи її розвитку доволі туманні. Натомість тверезий математичний розрахунок показував, що це зовсім не так. Адже проглядались значні резерви в царині земельного податку та податку на нерухомість, відмінну від земельних ділянок. А ще великі надії покладались на прихід у громаду солідних інвесторів. Звичайно, при умові створення для них сприятливого інвестиційного клімату і повної відсутності корупційної складової  в діях керівників громади. На це опоненти в’їдливо хмикали: ну хто там до вас прийде!

Минуло лише кілька місяців від юридичного оформлення Золочівської ОТГ і, наперекір усім скептикам, перша інвестиційна ластівка в громаду таки прилетіла! Товариство з обмеженою відповідальністю «ІДЕЯ ХОЛДІНГ» звернулось до сільської ради з проханням надати йому в довготривалу оренду дві земельні ділянки. Одну, площею 0,4517 га, розташовану на території заводського мікрорайону, а другу, площею 2,58 га, в старому непрацюючому піщаному кар’єрі. На вулиці Заводській потенційний орендар хоче збудувати багатоквартирний житловий будинок, а в кар’єрі – сучасний готельний комплекс. Якщо Золочівська сільська рада і ТОВ «ІДЕЯ ХОЛДИНГ» у перемовинах досягнуть згоди, то що від цього матиме громада? Стисло − безперечну вигоду! А детальніше:

− в заводському мікрорайоні відбудеться оновлення морально і фізично зношених каналізаційної системи та водогону,  з’являться суттєві фінансові надходження (за рахунок соціальної складової інвестиційного проєкту) на ремонт тамтешнього застарілого житлового фонду, а на першому поверсі  новобудови будуть виділені приміщення під заклади соціально-побутової сфери;

− готельний комплекс принесе нові робочі місця для мешканців громади, убезпечить кар’єр від перетворення на банальне і вкрай шкідливе сміттєзвалище та послужить найкращою рекламою для залучення в громаду нових потужних інвесторів.

То ж, чи варто сільській раді задовольняти прохання ТОВ «ІДЕЯ ХОЛДИНГ»? На нашу думку, безперечно! Тим паче, що це перша подібна пропозиція. Кажуть, що перша ластівка ще не робить весни. Вірно. Але вона сповіщає про її прихід! Будемо сподіватись, що інвестиційна весна в Золочівську ОТГ уже прийшла! А урожай від весняного засіву збиратимемо дещо згодом. І нехай він буде дорідним.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support