English English Українська Українська

ГРОМАДИ КИЇВЩИНИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ В ПРОГРАМІ «ЗДОРОВА УКРАЇНА»

Золочівської сільської ради


ГРОМАДИ КИЇВЩИНИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ В ПРОГРАМІ «ЗДОРОВА УКРАЇНА»

Дата публікації: 05.07.2021

В рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» в територіальних громадах Київській області розташують спортивну інфраструктуру для активного відпочинку місцевих мешканців.

Про це йшлося 30 червня під час розширеної наради голови Київської ОДА Василя Володіна з міськими, сільськими, селищними головами Київської області. Презентацію програми на Київщині представив начальник управління молоді та спорту  Сергій Тимофєєв.

«В кожній громаді Київщини визначаємо місця, де будуть влаштовані «Активні парки – локації здорової України». В парках обов’язково мають бути розташовані лавочки, шведська стінка, бруси/турніки. Мешканці Київщини вже до Дня Незалежності України мають бути забезпечені умовами для активного відпочинку і обов‘язково має бути враховано запит на те, щоб ці локації були неподалік від домівок наших людей», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Він також додав, що унікальність української програми оздоровлення людей полягає в тому, що на спортивних майданчиках замість звичайних інформаційних табличок можна буде побачити QR-коди. Приходячи на локацію, людина зможе відсканувати такий код за допомогою телефону, обрати комплекс вправ залежно від рівня підготовки, і виконувати цей комплекс вправ з віртуальним тренером.

Проєкт «Здорова Україна» ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. Його основна мета полягає у створенні умов для організації оздоровчої рухової активності громадян для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support