English English Українська Українська

Увага! Пожежонебезпечний період!

Золочівської сільської ради


Увага! Пожежонебезпечний період!

Дата публікації: 06.07.2022

Шановна Золочівська громадо! Сьогодні, о другій годині ночі, в селі Вишеньки, в лісі, що над вулицею Шевченка, сталася пожежа! Завдяки рятувальникам, які вчасно прибули на місце події, пожежу було ліквідовано!

?

Причиною загорання стали дитячі пустощі та необережне поводження з вогнем. Діти відпочивали у лісі та йдучи додому не загасили багаття.

Просимо батьків із нашої громади звернути особливу увагу на цю подію та провести з дітьми роз’яснювальну роботу щодо правил пожежної безпеки та відповідальності за їх порушення.

?

Нагадуємо, що під час дії воєнного стану та з метою запобігання пожежам у Київській області, відповідно до п.3 Указу Президента від 24.02.2022 №64 “Про введення воєнного стану в Україні”, п.25 ч.2 ст.15 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” від 12.05.2015 №389-VIII, з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах і мінімізації їх наслідків та відповідно до п.8 ст.31, ст.88 Лісового кодексу України, Правилами пожежної безпеки в лісах України забороняється відвідування лісів цивільним населенням та в’їзд до лісів Київської області (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки.

?

Згідно зі статтею 77-1 КУпАП штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах становить:• для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн);• для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн).

?

Пам’ятайте, що в літню спеку особливо зростає пожежна небезпека! Бо навіть маленька іскорка нині може стати причиною великого лиха!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support