English English Українська Українська

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ПРОДОВЖУЄМО ОБЛАШТОВУВАТИ ТИМЧАСОВЕ ЖИТЛО ДЛЯ МЕШКАНЦІВ, ЯКІ ВТРАТИЛИ СВОЇ ОСЕЛІ

Золочівської сільської ради


ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ПРОДОВЖУЄМО ОБЛАШТОВУВАТИ ТИМЧАСОВЕ ЖИТЛО ДЛЯ МЕШКАНЦІВ, ЯКІ ВТРАТИЛИ СВОЇ ОСЕЛІ

Дата публікації: 25.07.2022

У Київській області продовжують встановлювати модульні містечка для тимчасового проживання осіб, які втратили власне житло. Проект реалізується за сприяння польського уряду. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«На території Київської області модульні містечка вже встановлені і функціонують у місті Буча, селищах Бородянка та Макарів. Модульні містечка в цих населених пунктах покривають потребу в тимчасовому поселенні понад 1000 людей. Наразі монтаж та підключення до комунікацій будиночків триває в Ірпені на території санаторію “Дубки”», – зазначив Олексій Кулеба.

Модульні містечка містять житлові та санітарні приміщення, кухні. Вони забезпечені освітленням, системою обігріву, водопостачання та водовідведення, а також необхідними меблями та обладнанням.

Наразі модульні будинки встановлюються на комунальних та приватних земельних ділянках. 39 модульних контейнерів вже встановлено на приватних територіях у смт Макарів, смт Іванків, с. Загальці, с. Андріївка, с. Кухарі та с. Жеревпілля.

Крім того, будиночки розміщені та готові до заселення в селищах Ворзель – на 30 модулів) та Гостомель – на 88 модулів. Встановлення також планується в містах Васильків та Фастів.

Також він наголосив, що модульні містечка – це тимчасове житло. Зараз Київщина активно працює над тим, аби відновити пошкоджений житловий фонд якнайшвидше. Це дасть змогу мешканцям пристоличного регіону після відбудови повернутися до власних осель.

Нагадаємо, порядок заселення в модульні будинки визначають органи місцевого самоврядування. Для того, щоб поселитись у тимчасове житло, потрібно звертатися за телефонами:

Макарів – тел. 097-881-74-02 або 093-611-09-98;
Буча – тел. 045-974-99-04;
Бородянка – тел. 045-775-15-49 або 045-775-33-25.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support