English English Українська Українська

Про освітній процес під час війни!

Золочівської сільської ради


Про освітній процес під час війни!

Дата публікації: 09.08.2022
‼️

Роз’яснення щодо здійснення освітнього процесу на території Золочівської громади з 1 вересня 2022 року

Початок нового навчального року на території Золочівської громади.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 р. №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в освітніх закладах традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня).

Освітній процес у ліцеях триватиме до 30 червня 2023 року. Навчальний процес може відбуватися очно, дистанційно або з використанням змішаної форми навчання.

Організація освітнього процесу на території Золочівської громади залежить від безпекової ситуації в наших населених пунктах.

Структура та тривалість навчального тижня, дня, занять і відпочинку, а також форми організації освітнього процесу визначатимуться педагогічними радами закладів освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою (відповідно до обсягу навчального навантаження та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку здобувачів освіти). Крім того форма навчання може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації на території нашої громади.

Освітній процес в очному режимі у закладах освіти на території Золочівської громади може бути запроваджений в приміщеннях або будівлях закладів освіти тільки в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що використовуються для укриття учасників освітнього процесу в разі подачі сигналу

«Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

Для підготовки роботи закладів освіти в очному режимі засновниками було проведено відповідні заходи з посилення безпеки:· обов’язкова перевірка закладів освіти та прилеглих територій на наявність вибухонебезпечних предметів;· перевірка готовності систем оповіщення, зокрема, доступності оповіщення для дітей із порушеннями зору та слуху;· визначення та позначення шляхів евакуації;· наявність обладнаного укриття для всіх учасників освітнього процесу;· створення запасів води та медикаментів.

У закладах освіти на території Золочівської громади були проведені обстеження підвальних приміщень ліцеїв та дитячих садочків, за результатами яких в окремих закладах готується технічна документація, в інших розпочалися тендери на виконання будівельних робіт, за певною черговістю виконуються поточні ремонти.

Остаточне рішення щодо ліцеїв та садочків, в яких можна буде навчатись офлайн, ухвалюватиметься в кінці серпня із залученням відповідних фахівців та представників районної військової адміністрації.

На території Золочівської громади споруди цивільного захисту у закладах освіти є найпростішими укриттями (Гнідинський ліцей імені Петра Яцика) та ПРУ(протирадіаційне укриття) – Вишенський ліцей і Петропавлівська філія Вишенського ліцею.

У Вишенському ліцеї наразі відбуваються роботи з облаштування споруди цивільного захисту, які вже виконані на 90%. Оскільки потужності споруд цивільного захисту Вишенського ліцею є достатніми для укриття всіх учасників освітнього процесу, то навчання може відбуватися в очному режимі

?

(офлайн). Під час організації освітнього процесу в очному режимі буде забезпечено безумовне переривання його при подачі сигналу

?

“Повітряна тривога” або інших сигналів оповіщення. Всі учні та вчителі при цьому повинні відправитися до споруди цивільного захисту і перебувати в ній до завершення тривоги. Освітній процес може продовжуватися в укритті, а після відбою тривоги всі можуть повернутися в класи та продовжити навчання “з урахуванням необхідного коригування”.

‼️

Згідно з вимогами до укриття в навчальному закладі воно має розташовуватися не більше, як за 100 метрів, або безпосередньо в освітній будівлі. У будівельних нормах для навчальних закладів немає окремих вимог щодо розташування укриттів. Тому відстань до нього від закладу освіти може становити до 500 м, якщо при цьому дістатися до нього можна максимум за 10 хвилин. Остаточне ж рішення щодо використання укриття Вишенського ліцею та відновлення очної роботи Вишеньківського ЗДО

«Вишенька» буде ухвалювати відповідна комісія фахівців.

Тривають роботи щодо проведення капітального ремонту підвалу багатоквартирного житлового будинку, з облаштуванням там найпростішого укриття для дитсадка

«Веселка», що перебуває на балансі Золочівської сільської ради, за адресою: село Гнідин, вул. Заводська, 4.

?

У Петропавлівській філії Вишенського ліцею завершуються ремонтні роботи, триває капітальний ремонт з облаштуванням укриття та відновлення роботи закладу

?
?

У Гнідинському ліцеї імені Петра Яцика наразі розробляється необхідна документація для проведення ремонтних робіт (реконструкції підвального приміщення), тому освітній процес у закладі може бути організований у форматі онлайн навчання

?
?

до повного завершення робіт.

‼️

Звертаємо увагу батьків на такі важливі моменти під час онлайн навчання.

?

1. Прізвище дитини у профілі для уроків у zoom, в акаунті, з якого вона працює в Classroom, має бути записано так, як у класному журналі, щоб учитель міг ідентифікувати дитину. Вчителі не можуть витрачати час, щоб з’ясовувати ім’я учня за ніком. Візьміть це під особистий контроль. Зайти на конференцію (урок) в zoom учителі будуть дозволяти лише учням цього класу, тобто за їхніми прізвищами.

?

2. Під час онлайн уроків учитель повинен бачити дитину так, як і в класі, а не пусту аватарку або картинку, щоб уникнути ситуацій, коли учнів перед екраном немає: ввійшли на урок, а потім займаються особистими справами. Всі зацікавлені в тому, щоб дитина брала активну участь в онлайн уроці і засвоювала навчальний матеріал. Посприяйте, щоб діти вмикали камери.

?

3. Якщо батьки мають сумнів щодо безпекової ситуації та не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати:· дистанційну форму навчання;· домашню форму навчання;· екстернат (дитина самостійно вивчає шкільну програму).

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support