English English Українська Українська

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НЕ ВАРТО ЧЕКАТИ НА ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ – ПОСИЛЮЙМО ЕКОНОМІЧНИЙ ФРОНТ ВЖЕ ЗАРАЗ

Золочівської сільської ради


ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НЕ ВАРТО ЧЕКАТИ НА ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ – ПОСИЛЮЙМО ЕКОНОМІЧНИЙ ФРОНТ ВЖЕ ЗАРАЗ

Дата публікації: 11.08.2022

Станом на сьогодні в Київській області вже відчутне відновлення економічної діяльності. Бізнес все активніше повертається до роботи, з’являються нові підприємства та ФОПи. Про це повідомив у своєму відеозверненні голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Кількість нових бізнесів, що зареєструвалися за останні кілька місяців, продовжує зростати. Також з’являються нові підприємства, ФОПи. За нашими показниками, Київщина є одним із найсприятливіших регіонів в умовах війни для стартапів. В області функціонує понад 20 тисяч субʼєктів господарювання малого та середнього бізнесу», – зазначив Олексій Кулеба.

Він наголосив, що жодне з підприємств не було повністю готове до економічних наслідків повномасштабного вторгнення та руйнувань виробничих потужностей. Також порадив бізнесу не чекати на завершення воєнних дій, а вже зараз відновлювати свою діяльність.

«Рекомендуємо всім підприємствам не чекати на завершення війни, а всіма можливими способами посилювати економічний фронт. Тим паче для цього маємо потенціал – сприятливе логістичне розташування області для експорту та постачання сировини, наявність 23 гектарів земель промислового призначення. 100 мільярдів євро на рік – це показник роздрібного товарообігу», – зазначив він.

Крім того, голова Київської ОВА зауважив, що наразі до Київської області вже переміщено 25 підприємств. Також є ряд програм для зменшення відсотків на кредитування підприємницької діяльності.

Зокрема, діє державна програма “5-7-9%”. Наразі представники будь-якого бізнесу можуть отримати кредит під 0% або кредит за цієї ініціативою. Київщина займає 6 місце в країні по кількості виданих кредитів для представників бізнесу. Усе для того, аби підтримати підприємницькі ініціативи жителів регіону.

«Міжнародні ринки, ведення онлайн бізнесу, поява нових логістичних маршрутів та наша всебічна підтримка – це те, що зараз дозволить втримати бізнес та розвивати його в подальшому й після перемоги на користь не лише регіону, а й усієї держави», – підсумував Олексій Кулеба.

Нагадуємо, з питань допомоги бізнесу необхідно звертатися до Департаменту економіки та цифровізації: biz@econkoda.gov.ua
або Агенції регіонального розвитку Київської області: info@arrko.com.ua або за тел. +380 44 227 1807.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support