English English Українська Українська

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НА КИЇВЩИНІ 86% ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ РОЗПОЧНУТЬ СВОЮ РОБОТУ В ОЧНОМУ АБО ЗМІШАНОМУ ФОРМАТІ

Золочівської сільської ради


ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НА КИЇВЩИНІ 86% ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ РОЗПОЧНУТЬ СВОЮ РОБОТУ В ОЧНОМУ АБО ЗМІШАНОМУ ФОРМАТІ

Дата публікації: 31.08.2022

Першого вересня в Україні розпочинається навчальний рік. В умовах повномасштабної війни поновлення освітнього процесу стало справжнім викликом як для влади, так і для учасників освітнього процесу. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«У Київській області 86% закладів освіти розпочнуть свою роботу в очному або змішаному форматі. Змішаний формат поєднуватиме офлайн та дистанційні формати. У 14% освітніх установ діти будуть навчатися виключно дистанційно», – зазначив Олексій Кулеба.

На Київщині функціонує 1353 заклади освіти різного рівня та форми власності. Комісії в районах та громадах перевірили всі заклади освіти та рекомендували до використання 1095 споруд як укриття. Переважна більшість із них – це найпростіші сховища. Вони забезпечені електро- та водопостачанням, вентиляцією та водовідведенням.

Голова Київської ОВА наголосив, що в усіх закладах освіти Київщини рішення щодо формату навчання приймалося індивідуально. У першу чергу, враховуючи безпекову ситуацію. У громадах працювали спеціальні фахові комісії, які перевіряли наявність укриттів.

Крім того, Олексій Кулеба зазначив, що зараз триває підготовка педагогічних працівників до роботи в умовах воєнного стану.

«У всіх закладах освіти проходять навчання педагогічних працівників щодо організації роботи під час повітряних тривог. Також опрацьовані шляхи евакуації. Для учнів вже розпочались і будуть проводитися до 5 вересня навчальні евакуації», – підсумував Олексій Кулеба.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support