English English Українська Українська

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ ЗАВЕРШЕНІ РОБОТИ НА БЛИЗЬКО 1700 ОБ’ЄКТАХ, ЩО ПОСТРАЖДАЛИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ

Золочівської сільської ради


ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ ЗАВЕРШЕНІ РОБОТИ НА БЛИЗЬКО 1700 ОБ’ЄКТАХ, ЩО ПОСТРАЖДАЛИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ

Дата публікації: 05.09.2022

Повномасштабна війна росії проти України продовжується. Попри це, в Київській області триває процес відновлення пошкоджених та зруйнованих об’єктів інфраструктури. Про це повідомив у своєму відеозверненні голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«На сьогодні вже завершені роботи на близько 1700 об’єктах. Ще на 1300 – ремонтні бригади продовжують працювати. Найближчим часом ми завершимо й ці об‘єкти», – зазначив Олексій Кулеба.

Крім того, він наголосив, що до початку навчального року відремонтували 47 закладів освіти, з них 31 заклад загальної середньої освіти та 16 закладів дошкільної освіти. Наразі у 80 школах та 33 садках роботи тривають. Вони будуть завершені до кінця цього року.

Також Олексій Кулеба зауважив, що триває відновлення і житлового фонду.

На Київщині пошкоджено 1534 багатоповерхових будинки, з них 161 – зруйнований вщент. Наразі відремонтовано 119 багатоквартирних будинків. Ще близько 300 знаходяться у процесі відновлення. Із 22 тисяч пошкоджених приватних будинків майже 5000 – зруйновані повністю. 623 домогосподарства вже відновили. Майже 800 – у процесі ремонту.

Крім того, він зазначив, що оглянуто 18409 об’єктів, щодо яких уже розроблено відповідні документи. Це 76% від загальної кількості пошкоджень.

«Попередньо, до кінця 2022 року ми плануємо відновити близько 10 тисяч об’єктів, що постраждали від бойових дій. Попереду ще дуже багато роботи. Впевнений, ми з усім впораємося! Головне – єдність зусиль. Вдячний кожному, хто допомагає відновлювати Київщину», – підсумував Олексій Кулеба.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support