English English Українська Українська

КИЇВСЬКА ОВА РЕАЛІЗУЄ ПРОЕКТ «ЩОДЕННИК ВІЙНИ»

Золочівської сільської ради


КИЇВСЬКА ОВА РЕАЛІЗУЄ ПРОЕКТ «ЩОДЕННИК ВІЙНИ»

Дата публікації: 22.09.2022

На офіційному Youtube-каналі голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби опублікована друга серія циклу «Щоденник війни».

У проекті «Щоденник війни» йдеться про історію опору місцевих жителів Київщини рашистській навалі. Кожна серія триває 10-20 хв і коротко розповідає історію окремого населеного пункту Київської області від початку повномасштабного опору і дотепер.

Мета проекту – розповісти про героїчний спротив жителів громад Київщини під час наступу російської армії.

Перша серія з циклу була презентована до Дня Незалежності України. У ній розповідається історія співпраці цивільних та військових в селі Мощун. Воно розташоване за шість кілометрів від столиці і стало центром запеклих боїв за Київ.

Друга серія проекту присвячена жителям Макарова. У ній йдеться про евакуацію населення з-під обстрілів, доставлення гуманітарної допомоги для місцевих та звільнення селища від російських військових.

Незабаром буде презентована третя серія проекту «Щоденник війни: Іванків». Там розповідатиметься про роботу навідників, що виконували жителі громади, та взаємодопомогу один одному під час окупації. Іванків розташований на півночі Київської області, за 70 км від кордону України з Білоруссю. Звідти російська техніка зайшла в селище в перший день повномасштабної агресії рф.

У подальшому в проекті будуть висвітлені й історії населених пунктів нашого регіону, що стали надійним тилом і не припиняли працювати як під час окупації, так і зараз.

 «У цей важкий для нашої держави час ми всі об’єдналися та продовжуємо допомагати тим, хто постраждав через збройну агресію рф. Дуже важливо говорити про вклад кожного жителя Київщини в нашу спільну Перемогу, показувати правду того, що коїли загарбники на нашій землі, і як прості люди боролися за нашу свободу, за рідні домівки»,  підкреслив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. 

Переглянути серії проекту «Щоденник війни» можна на офіційному Youtube-каналі голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби. 
І серія «Щоденник війни: Мощун» тут.

ІІ серія «Щоденник війни: Макарів» тут.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support