English English Українська Українська

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НЕ НЕХТУЙТЕ СИГНАЛАМИ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ ТА СПУСКАЙТЕСЯ В УКРИТТЯ

Золочівської сільської ради


ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НЕ НЕХТУЙТЕ СИГНАЛАМИ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ ТА СПУСКАЙТЕСЯ В УКРИТТЯ

Дата публікації: 20.10.2022

Правило безпеки №1: під час повітряної тривоги перебувати в укритті до відбою. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба в Telegram.  

«238 день повномасштабного вторгнення. Ворог продовжує обстрілювати наші населені пункти та критичну інфраструктуру. Звертаюся до кожного: подбайте про свою безпеку. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та спускайтеся в укриття», –  зазначив Олексій Кулеба. 

Також він додав, якщо поруч немає укриття – потрібно пам’ятати про правило «двох стін». Як сховище, можна використовувати й підвали, цокольні поверхи будівель, підземні паркінги та переходи.  

Крім того, голова КОВА розповів, що в області можливі планові відключення електроенергії.

«Щоб їх не було – заощадливо використовуйте електроприлади. Майте зарядженими підживлювачі для телефонів, зробіть запаси води – на випадок проблеми з водопостачанням», – додав він. 

Зокрема варто обмежити використання електроприладів у пікові години – з 6:00 до 9:00 ранку та із 17:00 до 23:00 вечора.

Серед іншого, жителі Київщини мають пам’ятати, що фото- та відеофіксація роботи ППО, збиття ворожих повітряних об’єктів та місця ударів може зашкодити роботі ЗСУ. Тому важливо цього не робити. 

«Ворог хоче злякати нас, українців. Але ми з вами знаємо, що йому це не вдасться. Які б удари не завдавав окупант, ми вистоїмо й переможемо!», – підсумував очільник адміністрації. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support