English English Українська Українська

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ТРИМАЙМО ЦИВІЛЬНИЙ ФРОНТ

Золочівської сільської ради


ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ТРИМАЙМО ЦИВІЛЬНИЙ ФРОНТ

Дата публікації: 11.11.2022

Дев’ятий місяць повномасштабної війни. Дев’ятий місяць українські воїни ціною власного життя, здоров’я, в неймовірно тяжких умовах без світла та тепла, без звичних для нас із вами речей тримають фронт та метр за метром звільняють нашу землю від ворога.

У нас із вами є свій фронт — цивільний. Це стосується кожного жителя Київської області. У першу чергу ви повинні дбати про власну безпеку. Про безпеку близьких. Зберігати спокій та холодний розум у критичних ситуаціях. Довіряти виключно офіційним джерелам інформації.

Ми з вами повинні усвідомлювати, що загарбник цілеспрямовано нищить нашу енергосистему. Хоче залишити нас без світла та тепла. Він намагається нас деморалізувати. Так, ми з вами вже зіткнулися із проблемами електропостачання. Ми вимушені застосувати стабілізаційні відключення по області. При цьому в режимі нон-стоп відновлювати пошкодження. 

Розумію, що важко. Навчання дітей, робота, купівля продуктів та багато інших буденних і звичних справ тепер потребують більше зусиль. Але це наш фронт. Маємо триматися. Вистояти перед російським енерготерором – це наша основна задача зараз. Ми непохитні і нас не зламати. 

Максимально економимо електроенергію, щоб дозволити країні швидше відновити пошкодження. Стежимо, щоб не було непотрібного використання електрики.

Тільки разом, тримаючи наш цивільний фронт, ми переможемо ворога.

Сьогодні в області ситуація контрольована. Ми готові до будь-яких надзвичайних ситуацій. У кожній громаді облаштовуються пункти обігріву на випадок можливого відключення електроенергії або опалення. Уже підготовлено 754 таких пункти. Вони забезпечуються приладами резервного живлення, у більшості випадків – генераторами; пічками, обігрівачами тощо. І це теж наш цивільний фронт.

Дякую кожному підприємству, представнику бізнесу, який продовжує працювати в цих складних умовах. Ви також тримаєте свій фронт – підтримуючи економіку, створюючи нові робочі місця. 

Зараз важливо, щоб зберігалася наша здатність до спільних дій. Підтримуймо один одного в тяжкі хвилини, триматися та зберігати спокій. 

Пам’ятаймо вислів українського класика Івана Франка, що актуально сьогодні – Лиш боротись, значить жить. 

Перемога буде за нами. Все буде Україна.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support