English English Українська Українська

НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЮТЬ ПЕРЕВІРКИ ОБ’ЄКТІВ ВІДБУДОВИ. СПЕЦКОМІСІЯ ПЕРЕВІРИЛА ПРОЦЕС РОБІТ У МАКАРОВІ

Золочівської сільської ради


НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЮТЬ ПЕРЕВІРКИ ОБ’ЄКТІВ ВІДБУДОВИ. СПЕЦКОМІСІЯ ПЕРЕВІРИЛА ПРОЦЕС РОБІТ У МАКАРОВІ

Дата публікації: 25.10.2023

На Київщині тривають перевірки об’єктів відбудови. Спецкомісія перевірила процес робіт у Макарові. Проінспектували, як відновлюють дві пʼятиповерхівки, розташовані поруч. Обидва об’єкти відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Перевірили такі об’єкти.

Вулиця Садова, 1. Це п’ятиповерхівка на 65 квартир. Роботи з її капітального відновлення розпочалися у вересні 2023 року і за планом триватимуть 12,5 місяця. Один із під’їздів будинку частково зруйнували російські окупанти. Пошкоджені конструкції та елементи вже демонтовано. Частину зруйнованого під’їзду відбудують та облаштують заново. Потім зроблять капітальний ремонт фасаду всього будинку.

Вулиця Садова, 1а. Теж п’ятиповерхівка, але на 60 квартир. За термінами ситуація аналогічна: капітальний ремонт розпочато у вересні, і він триватиме понад рік. Унаслідок обстрілів у частині п’ятиповерхівки вигоріли деякі квартири, вибиті вікна, зруйновані міжповерхові перекриття, частково дах, пошкоджені інженерні мережі тощо. Усе буде відбудовано. Підрядник має зробити капітальний ремонт (із утепленням) фасаду будинку тощо. 

«Роботи на обох об’єктах розпочали майже одночасно. Але ситуація з процесом робіт кардинально різна. На вул. Садова, 1 підрядник випереджає графік робіт. Нарікань від власників квартир не було. На обʼєкті достатня кількість працівників, виконали частину фасадних робіт, облаштували тимчасовий дах. А от на підрядника, який працює на вул. Садова, 1а, мешканці дуже скаржаться. Зірвані всі терміни робіт, на об’єкті не вистачає працівників, низка зауважень до якості робіт. Усі порушення фіксуємо. Встановили стислі терміни для виправлення ситуації. Якщо цього не буде зроблено – договір скасуємо», – наголосив Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА зобов’язав технагляд прискіпливо перевіряти всі етапи роботи. Крім того, Руслан Кравченко звернувся з клопотанням до представників прокуратури також перевірити всі проведені роботи.

Під час перевірки виявили ще одну проблему. Зокрема, коли громади готували проєктно-кошторисну документацію, то не врахували низку робіт.

«Це також виправимо. Усе фіксуємо, проведемо нову експертизу, перелік робіт розширимо. На цих об’єктах також встановимо камери, щоб в онлайн-режимі контролювати весь процес. Часу зволікати немає. Люди повинні якомога швидше повертатися до своїх осель. І ми маємо зробити все, що від нас залежить», – додав начальник КОВА.

Руслан Кравченко нагадав, що комісія, яка перевіряє об’єкти, була створена саме для того, щоб уже на старті відбудови знімати всі проблемні питання і не було жодних претензій щодо відсутності прозорості та публічності. До складу комісії входять представники профільних департаментів КОВА, правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, спостережної ради, ДТЕКу тощо. Відкриті для всіх, хто зацікавлений у відбудові ефективній, якісній та без корупції.

Наразі триває перевірка 56 об’єктів, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (ці роботи замовляла КОВА). Уже перевірили відбудову 7 об’єктів: садок у Бишеві, 4 багатоповерхівки в Бучі та 2 багатоквартирні будинки в Макарові.

Цього тижня також буде перевірка 4 об’єктів в Ірпені:

  • 27 жовтня, 12:30, м. Ірпінь. 4 об’єкти: капітальний ремонт багатоквартирних будинків на вул. Університетська, 2к, вул. Ярославська, 14; реконструкція дитсадка «Веснянка» на вул. Полтавська, 5; капітальний ремонт багатоповерхівки на вул. Котляревського, 52а.

Крім того, вже з цього тижня КОВА запроваджує регулярні розширені наради за участю представників Спостережної ради з питань відбудови, робочої групи «Прозорість та підзвітність» і підрядників. Мета – вирішення всіх проблемних питань, які стосуються процесів відновлення Київщини. Наради стосуватимуться як об’єктів, що відновлюються коштом ФЛН, так і UNITED24.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support