English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: З ПІДРЯДНИКАМИ, ЯКІ ДО КІНЦЯ РОКУ НЕ ВИПРАВЛЯТЬ ОСНОВНІ НЕДОЛІКИ НА ОБ’ЄКТАХ ВІДБУДОВИ, РОЗРИВАТИМЕМО ДОГОВОРИ

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: З ПІДРЯДНИКАМИ, ЯКІ ДО КІНЦЯ РОКУ НЕ ВИПРАВЛЯТЬ ОСНОВНІ НЕДОЛІКИ НА ОБ’ЄКТАХ ВІДБУДОВИ, РОЗРИВАТИМЕМО ДОГОВОРИ

Дата публікації: 30.11.2023

Підрядники, які на Київщині відбудовують об’єкти UNITED24, мають до кінця цього року виправити основну частину недоліків. На тих, хто цього не зробить, чекає розірвання договору. Про це після розширеної наради з питань забезпечення прозорості та підзвітності процесу відбудови житла на Київщині повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

Наразі в області 18 багатоквартирних будинків, які відновлюють коштом UNITED24. 

Нарада відбулася за участі підрядників, проєктантів, технагляду та представників Спостережної ради. Зокрема, йшлося про процес виконання робіт, терміни завершення відбудови, проблемні питання по кожному об’єкту окремо. 

«Частина об’єктів – перехідні. Їх завершуватимуть наступного року. Термін введення в експлуатацію різний. Але вже зараз зрозуміло, де  є прогалини і що терміново потрібно виправляти», – сказав Руслан Кравченко.

Начальник КОВА нагадав, що комісія з питань відбудови вже перевірила роботи на 6 із 18 об’єктів.

«Є підрядники, які перебувають на фінішній прямій і найближчим часом здадуть об’єкти. Є ті, у кого відставання від графіка критичні з огляду на низку причин. Але вони оперативно виправляють ситуацію, без втрати якості відбудови. Є третя категорія. Ігнорують усе: графіки, якість, зауваження спецкомісії та ПРООН, які здійснюють технагляд. Перетворювати відновлення житлових будинків у довгобуди я не дозволю. За неякісні роботи ніхто не сплачуватиме кошти. За серйозне порушення графіків робіт будуть не просто санкції. Будемо прощатися», – наголосив Руслан Кравченко.

Він підкреслив, що підрядники мали одразу прораховувати все, і мешканці, які чекають повернення в свої домівки, не можуть бути заручниками недобросовісних забудовників.   

Начальник КОВА зауважив, що є низка об’єктивних проблем, які не дають вчасно закінчити роботи. Зокрема, на значній кількості об’єктів одразу після деокупації Київщини громади робили проєкти поспіхом. На етапі робіт з’ясували, що низку квартир, які мають бути відремонтовані, не включили до проєкту, бо люди там не мешкали, доступу до них не було, відповідно – ніхто не передбачив їх у проєкті. Він додав, що такі проєкти потребують коригування. Крім того, бракує будівельників.

«Відповідальність за ефективну відбудову – на всіх учасниках процесу. Нікого не цікавить, як, хто і що будував раніше. Зараз єдина мета – якісне та вчасне відновлення. Ті, хто втратив свої оселі, мають якомога швидше повернутися до своїх домівок», – сказав Руслан Кравченко.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support