English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: СПЕЦКОМІСІЯ КИЇВСЬКОЇ ОВА ВЖЕ ПЕРЕВІРИЛА 31 ОБʼЄКТ, ЩО ВІДНОВЛЮЮТЬ КОШТОМ ФЛН ТА UNITED24

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: СПЕЦКОМІСІЯ КИЇВСЬКОЇ ОВА ВЖЕ ПЕРЕВІРИЛА 31 ОБʼЄКТ, ЩО ВІДНОВЛЮЮТЬ КОШТОМ ФЛН ТА UNITED24

Дата публікації: 07.12.2023

Спецкомісія Київської ОВА перевірила процес відбудови вже 31 об’єкту, що відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та UNITED24. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Для забезпечення прозорості та підзвітності всіх процесів спеціальна комісія, до якої входять і представники правоохоронних органів, ретельно перевіряє об’єкти. На цьому тижні працювали в Гостомелі та Ворзелі, де перевірили відбудову закладів освіти. У Гостомелі капітально ремонтують дитячий садок “Веселка”, який був пошкоджений внаслідок прямого потрапляння снаряду окупантів. Здати його планують через 5 місяців. У будівлі дитячого садочка реалізовують ще один окремий проєкт коштом обласного бюджету – облаштування повноцінного сучасного укриття. Зауважень до процесу та якості робіт наразі не виявили. 

«До речі, Київщина активно працює над облаштуванням укриттів. Наприклад, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету облаштовуємо 22 укриття, де замовником робіт є КОВА. Основна їх частина – в школах та дитячих садках різних громад. На 20 об’єктах роботи вже ведуться», – розповів начальник Київської ОВА. Це окремі проєкти. Укриття облаштовують за низкою інших програм.

У Ворзелі перевірили будівництво з нуля початкової школи із дошкільним підрозділом. Роботи стартували на початку вересня, але вже відстають від графіка на місяць. Підрядника попереджено: якісно побудований обʼєкт має бути зданий вчасно у серпні 2024 року.

«Контроль та перевірка об’єктів відбудови будуть продовжені. Відновлювальні процеси на всіх етапах – від проєктної документації до здачі в експлуатацію – будуть  повністю відкриті та прозорі. Це вимога Київської обласної військової адміністрації, а також людей», – наголосив Руслан Кравченко. 

За участі технагляду, Держпраці, облгазу, ПРООН, Спостережної ради з питань відбудови та робочої групи «Прозорість та підзвітність» провели наради з підрядниками, які задіяні на відбудові за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, UNITED24 та приватних будинків за обласною програмою. 

Руслан Кравченко зауважив, що кожний об’єкт обговорюється окремо.

«Частина об’єктів – перехідні. Їх завершать наступного року. На жаль, є випадки, коли підрядники ігнорують зауваження комісії, технагляду та ПРООН, які здійснюють технічний нагляд. Із такими розмова дуже конкретна та коротка. Якщо до кінця року основна частина недоліків не буде виправлена – їх чекає розірвання договорів», – сказав Руслан Кравченко. 

Начальник КОВА також розповів про заплановані закупівлі. Найближчим часом структурні підрозділи ОВА запустять у роботу 5 процедур. Їх проводить Департамент цивільного захисту. Це закупівлі необхідного обладнання для наших сил оборони.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support