English English Українська Українська

ПРО ЧИЩЕННЯ ДОРІГ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

Золочівської сільської ради


ПРО ЧИЩЕННЯ ДОРІГ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

Дата публікації: 14.12.2023

З метою попередження спекуляцій на темі утримання доріг у зимовий період та оперативного інформування громади про ситуацію з чищенням доріг, Золочівська сільська рада повідомляє, що під час позачергового засідання Комісії з питань ТЕБ та НС при виконавчому комітеті, задля унеможливлення зниження пропускної здатності вулично-дорожньої мережі та погіршення умов дорожнього руху, було ухвалено рішення:
– вулиці з інтенсивним рухом та маршрутами громадського транспорту, вулиці з узвозами або звуженнями проїзної частини, де сніговий покрив ускладнює рух транспорту, дороги та проїзди до лікувальних установ, освітніх закладів, комунальних та пожежних служб – розчищаються від снігу та льоду першочергово з початком випадання опадів та за необхідності повторно у разі тривалого снігопаду чи раптової ожеледі;
– вулиці із середньою інтенсивністю руху транспорту – розчищаються протягом 8 годин після випадання опадів за умови, що товщина снігового покрову становить 5 та більше сантиметрів;
– провулки, вулиці із незначним рухом транспорту, грунтові дороги – розчищаються протягом 12 годин після випадання опадів за умови, що товщина снігового покрову становить 5 та більше сантиметрів.

Договори щодо надання послуг на чищення вулиць та доріг укладені з: КП «Гнідинкомунсервіс», КП «АКВАКОМСЕРВІС», ФОП Кравченко Ю.А. (інформація про закупівлі відображена на сайті державних закупівель та дублюється на офіційному сайті сільської ради).

Наразі в населених пунктах працює наступна техніка:

– в селі Вишеньки 4 одиниці техніки (3 комунальні трактори та техніка ФОП Кравченка Ю.А.);
– в селі Гнідин 3 одиниці техніки (2 трактори та 1 автомобіль КДМ); – в селі Петропавлівське 2 одиниці техніки (трактори)
– техніка обслуговуючого кооперативу “Золоче” за власні кошти здійснює чищення дороги на малій дамбі, яка використовується як автомобільна дорога та альтернативний шлях доїзду до Києва.

НАГАДУЄМО! Автомобільна дорога О100407 «Гнідин – Вишеньки – Петропавлівське» перебуває на балансі Департаменту регіонального розвитку КОВА. За її утримання та ремонт відповідає ТОВ “СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ”, бази якого знаходяться в с. Вороньків та с. Проців. У зв’язку з незручною логістикою, ТОВ “СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ” не завжди оперативно може відреагувати на зміну погодних умов. Тому місцеві комунальні підприємства в першу чергу, в разі негоди, починають снігоприбиральні роботи на узвозах (с.Гнідин, с.Вишеньки) аби не допустити зупинки транспортного потоку.

Частина автомобільної дороги Київ -Ревне -Рогозів перебуває на балансі Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області та утримується ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» Наголошуємо, що наразі ведеться чіткий облік та контроль відпрацьованих годин та соле-піщаного матеріалу.

Сільською радою на початку 2023 року було закуплено 40 тон технічної солі на суму 416 тис. грн., в грудні 2023 року було здійснено повторну закупівлю ще 50 тон солі на суму 315 тис. грн. Також 300 тон піску для виготовлення соле-піщаної суміші надано ПАТ «Київпорядкомплект». Комунальні служби та підрядні організації приступають до виконання робіт із розчищення невідкладно, в тому числі і в нічний час.

Для оперативного інформування координаторів робіт про проблемні або непочищені ділянки дороги надаємо контактні телефони: В с. Вишеньки – староста Пилипчук Віталій Володимирович: +38 067 740 54 08 В с. Гнідин – Скоробагатий Юрій Володимирович: +38 093 813 31 25 В с. Петропавлівське – староста Кравченко Тетяна Петрівна: + 38 067 778 70 07

ЩЕ РАЗ нагадуємо, що першочерговому розчищаються підлягають центральні вулиці та вулиці, що ведуть до інфраструктурних об’єктів громади (амбулаторії, навчальні та дошкільні заклади, магазини, та ін. заклади з надання послуг населенню).

Звертаємось з клопотанням до всіх власників домоволодінь, під час прибирання власного подвір’я або прибудинкових територій від снігу, не викидайте його на розчищену проїжджу частину!

У разі якщо у вас виникають додаткові питання ви можете адресувати їх координатору робіт із розчищення від сільської ради Скоробагатому Юрію (+38 093 813-31-25) або особисто сільському голові Олександру Лазаренку (+38 066 430-78-06).

Також ви можете долучитись до робіт із розчищення у якості спостерігача, аби переконатись, що комунальні підприємства, підрядні організації, працівники МПО працюють відповідно наданих рекомендацій та інструкцій.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану, сільська рада намагається раціонально розподіляти місцевий бюджет, а зекономлені кошти направляти на задоволення клопотань та потреб військових частин.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support