English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ В РАМКАХ ЄВІДНОВЛЕННЯ ВЖЕ ПОГОДЖЕНО МАЙЖЕ 800 МЛН ГРН КОМПЕНСАЦІЇ НА РЕМОНТ ПОШКОДЖЕНОГО ЖИТЛА

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ В РАМКАХ ЄВІДНОВЛЕННЯ ВЖЕ ПОГОДЖЕНО МАЙЖЕ 800 МЛН ГРН КОМПЕНСАЦІЇ НА РЕМОНТ ПОШКОДЖЕНОГО ЖИТЛА

Дата публікації: 18.12.2023

На Київщині в рамках єВідновлення вже погоджено майже 800 млн грн компенсації на ремонт пошкодженого житла. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Під час першого етапу заявки приймалися для отримання компенсації за пошкоджене майно. Ці кошти власники пошкодженого житла можуть використати на поточні та капітальні ремонти. Наразі маємо такі показники. Прийнято позитивне рішення майже за 7,4 тис. заявками. Загальна сума – майже 800 млн грн», – сказав Руслан Кравченко.

Він зауважив, що загалом подано майже 11,8 тис. заявок. Обробка їх комісіями триває.  Начальник КОВА нагадав, що також діє компенсація за знищене житло – безготівкові сертифікати.

«З липня в області вже подано понад 2 тис. заявок у 24 громадах. 419 із них отримали позитивне рішення на загальну суму компенсацій понад 1,4 млрд грн», – додав Руслан Кравченко.

Він нагадав, що єВідновлення – це одна з програм, реалізація якої дозволяє пришвидшити відбудову Київщини. Загалом із 28 тис. обєктів, пошкоджених внаслідок російської агресії вже відновлено понад 15 тисяч. 

«Не зупиняємо й антикорупційні заходи в області. Люди мають бачити, що до корупції на Київщині – нульова толерантність. Приділяємо особливу увагу всім тендерним процедурам та закупівлям. Це стосується не тільки процесу відбудови, а й усіх інших сфер діяльності», – підкреслив Руслан Кравченко.

Він зазначив, що цього тижня розірвали договір за тендером, який був оголошений Департаментом цивільного захисту КОВА на закупівлю 1000 FPV дронів. Уся партія мала поїхати до 72-ї бригади, яка боронить країну на східному напрямі. Однак постачальник, який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання. Зокрема, прострочені терміни щодо виготовлення та постачання всієї партії дронів. Із 1000 дронів доставлено лише трохи більше 70 одиниць. Але їхні технічні характеристики та комплектація не відповідають умовам договору. Жодної оплати за дрони постачальник не отримав і не отримає. Водночас Руслан Кравченко запевнив, що ситуацію вже виправляють і 72-а бригада буде забезпечена якісними дронами в найкоротші терміни.

Начальник КОВА також зауважив, що цього тижня провели третє виїзне засідання групи «Прозорість та підзвітність» у Вишгородському районі. Разом із представниками правоохоронних органів, антикорупційних інституцій, керівництвом територіальних громад та місцевих військових адміністрацій проаналізували тендерні закупівлі. 

Щодо запланованих закупівель. Найближчим часом структурні підрозділи ОВА запустять у роботу три процедури. А саме: дві проводить Департамент регіонального розвитку щодо розробки проєктної документації на реконструкцію двох ліцеїв в Обухівському та Бучанському районах. Ще одну – Департамент цивільного захисту щодо закупівлі необхідного обладнання для наших сил оборони.

Уся інформація буде оприлюднена офіційно на сайті Київської обласної військової адміністрації.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support