English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ ВІДНОВИЛИ 198 ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ ВІДНОВИЛИ 198 ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Дата публікації: 19.02.2024

На Київщині вже відновили повністю або частково 198 закладів освіти. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. 

«Втрати освіти Київщини через повномасштабне вторгнення чималі – зруйновано та пошкоджено 244 школи, садочки, заклади позашкільної та профтехосвіти. Наразі вже відновили повністю або частково – 198 об’єктів. Серед них 122 школи та 71 садочок», – сказав Руслан Кравченко.

На Київщині планують відновити ще 15 дитячих садків. У 9 дитсадках вже ведуться роботи. Зокрема, в Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах. 

«Крім того, продовжуємо відновлювати школи. 28 закладів освіти плануємо відбудувати у таких громадах, як Баришівська, Великодимерська, Гостомельська, Макарівська, Калитянська, Бучанська, Білогородська, Гатненська, Вишнева, Дмитрівська, Боярська, Іванківська», – додав начальник Київської ОВА.

Крім того, в області тривають роботи з облаштування укриттів. Наразі їх будують у 18 школах та дитячих садках. У 26 закладах освіти тривають ремонти сховищ. На більшості обʼєктів готовність становить понад 80%. 

На Київщині також встановили модульні укриття у 14 закладах освіти, іще у 6 – такі укриття зʼявляться найближчим часом.  Загалом в школах та садках на сьогодні облаштовано понад 1,2 тис. укриттів.

«Війна не привід ставити на паузу навчання та розвиток наших дітей. Доступна, якісна та головне безпечна освіта – те над чим працюємо з перших днів деокупації Київщини. Фінансуємо роботи за рахунок бюджетів різних рівнів, коштів європейських донорів та благодійних організацій», – наголосив Руслан Кравченко.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support