English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ПЕРЕВІРИЛИ В ІРПЕНІ ТА ГОРЕНЦІ ХІД ВІДБУДОВИ БАГАТОПОВЕРХІВОК, ЯКІ ВІДНОВЛЮЄ МОМ

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ПЕРЕВІРИЛИ В ІРПЕНІ ТА ГОРЕНЦІ ХІД ВІДБУДОВИ БАГАТОПОВЕРХІВОК, ЯКІ ВІДНОВЛЮЄ МОМ

Дата публікації: 06.03.2024

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко разом з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук та представниками МОМ проінспектували відбудову 5-ти багатоквартирних будинків у Ірпені та селі Горенка Гостомельської громади. 

Ці об’єкти допомагає відновити Міжнародна організація з міграції. 

В Ірпені будинки по вул.Северинівська, 160-2 та вул. Северинівська, 162-1 капітально відремонтують. Ще один  – по вул. Гостомельське шосе, 12 побудують з нуля. 

«Співпраця з МОМ щодо відбудови цих будинків була розпочата ще торік. Для активізації робіт декілька тижнів тому Київська ОВА підписала Меморандум з представниками цієї організації. Сьогодні поспілкувалися з мешканцями будинків, щоб вони мали чітке розуміння щодо долі своїх осель. Отримали вичерпну інформацію від МОМ», – розповів начальник КОВА Руслан Кравченко

Наразі вже проведені всі необхідні підготовчі роботи. 

На першій локації по вул.Северинівська, 160-2 роботи з відбудови вже розпочаті. До кінця червня заплановано завершити першу чергу – фасад та покрівлю. Далі розпочнуться ремонтні роботи в квартирах. 

На багатоповерхівках, що знаходяться  за адресою вул. Северинівська, 162-1 фасад та покрівлю почнуть ремонтувати вже з наступного тижня. Закінчення робіт заплановано на кінець липня. Після цього розпочнеться  ремонт всередині будинків.

В обох будинках замінять вікна та всі комунальні мережі. 

По вул. Гостомельське шосе, 12 збудують нову девʼятиповерхівку на 78 квартир. Тендер вже оголошено. Будинок планують  звести протягом 1,5 року – орієнтовно до кінця серпня 2026 року. 

В Горенці капітально відремонтують багатоповерхівки по вул. Садова, 21 та вул. Садова, 22. Початок робіт затягнули через проблеми з розмінуванням. Наразі по вул. Садова, 22 вже почали підготовчі роботи. Водночас через потребу проведення додаткових робіт в одній з частин будинку проєкт буде відкорегований. Однак це не вплине на хід робіт і вже у вересні частина будинку буде відновлена.

Роботи по вул. Садова, 21 обіцяють розпочати наприкінці березня-початку квітня. Відновити будинок планують до кінця листопада цього року. Паралельно вирішується питання щодо демонтажу та збереження одного з графіті всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі – «Чоловік у ванній». 

«Весь процес разом з міжнародними партнерами прискіпливо контролюватимемо. Наше завдання повернути людей якомога швидше у відновлені та комфортні оселі. Відбудова 5-ти будинків дозволить повернути загалом мешканців 263 квартир», – додав Руслан Кравченко. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support