English English Українська Українська

З початку року пільгові категорії українців мають право у будь-який час перейти на монетизовану форму виплат на комунальні послуги

Золочівської сільської ради


З початку року пільгові категорії українців мають право у будь-який час перейти на монетизовану форму виплат на комунальні послуги

Дата публікації: 28.01.2020

„З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану форму виплат на житлово-комунальні послуги”, – поінформував заступник Міністра Віталій Музиченко під час програми „Сніданок з 1+1”.

Мінсоцполітики скасувало обмеження, яке не дозволяло українцям монетизувати виплати після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

За словами заступника Міністра, тепер пільговик може звернутися до органу соціального захисту населення з заявою, надати реквізити банківського рахунку, куди з наступного місяця буде отримувати кошти.

Віталій Музиченко зазначив, що тепер людина сама може вибирати, або отримувати кожного місяця готівкові кошти і самостійно оплачувати комунальні послуги, або залишити адміністрування відповідних коштів за Ощадбанком (тобто Мінсоцполітики переводить кошти на Ощадбанк, який проводить взаєморозрахунки з постачальниками послуг). Людина і у першому і у другому випадку має можливість заощадити кошти.

„Все залежить від доступу до інфраструктури: якщо ми говоримо про міста, то людині з міста вигідніше використовувати готівкову форму, якщо ми говоримо про сільську місцевість, де не так розвинена банківська мережа, тобто є проблеми з доступом до оплати, – там, можливо, буде зручніша безготівкова форма оплати»,- зауважив заступник Міністра.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support