English English Українська Українська

Боротьба з боргами по виплатам зарплат та пенсій: Уряд передав у Парламент законопроект про компенсації за затримки виплат

Золочівської сільської ради


Боротьба з боргами по виплатам зарплат та пенсій: Уряд передав у Парламент законопроект про компенсації за затримки виплат

Дата публікації: 29.01.2020

Кабінет Міністрів України передав до Верховної Ради схвалений на останньому засіданні 24 січня 2020 року проект Закону України „Про внесення змін до статті 2 Закону України „Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати”, який спрямований на боротьбу з боргами по виплатам громадянам.

Коментуючи ініційоване Міністерством соціальної політики рішення, Міністр Юлія Соколовська підкреслила, що Уряд бореться із боргами по виплатам зарплат, пенсій тощо, щоб українці отримували усі кошти своєчасно.

Очільниця відомства наголосила на тому, що громадяни у разі затримок виплат повинні отримувати компенсацію – це справедливо і відповідає філософії роботи Уряду.

Юлія Соколовська зазначила, що законопроект сприятиме мінімізації корупційних ризиків через чіткість встановленої у законі адміністративної процедури прийняття рішень.

Міністр соціальної політики пояснила, що основні зміни, запропоновані Урядом на розгляд народних депутатів – це встановлення чіткого переліку виплат, за затримку яких передбачається компенсація. При цьому механізм виплат не змінюється і враховує інфляцію за період їх затримки.

Нагадаємо, законопроект встановлює наступний вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення строків виплати яких проводиться їх компенсація:

– пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);

– соціальні виплати;

– стипендії;

– заробітна плата (грошове забезпечення);

– сума індексації грошових доходів громадян.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support