English English Українська Українська

5% жінок у селах стикались з насильством у сім’ї протягом року

Золочівської сільської ради


5% жінок у селах стикались з насильством у сім’ї протягом року

Дата публікації: 29.01.2020

5% жінок у селах стикались з насильством у сім’ї протягом року – про це свідчать дані комплексного дослідження становища жінок, які проживають у сільській місцевості, що проводила Програма розвитку ООН в Україні. Міністерство соціальної політики виготовило соціальну рекламу, метою якої є привернення уваги щодо проблем жінок сільської місцевості та подолання гендерних стереотипів.

Соціальний ролик можна переглянути тут .

Згідно даних опитування Програми розвитку ООН в Україні:

36% жінок не беруть участі у вирішенні проблем свого села.
5% жінок у селах стикались з насильством у сім’ї протягом року.
48% жінок у селах не мають доступу до медичних послуг у пішій доступності.
26% жінок у селах хотіли б підвищити освітній рівень, однак не мають можливості.

Тому Міністерство соціальної політики виготовило соціальну рекламу “Ти – джерело змін!”, щоб привернути увагу до проблем дискримінації за ознакою статі, зокрема у сільській місцевості через постійну зайнятість по домогосподарству та страх перед стереотипами.

Довідково:

Соціальну рекламу відзнято на виконання Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2018 р. № 273.
Очікується, що трансляція відеоролика на центральних та регіональних телеканалах країни сприятиме підвищенню рівня поінформованості населення щодо прихованої дискримінації та активізує жінок для подолання пов’язаних з цим проблем.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support