English English Українська Українська

У регіонах України потрібно нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19 – селекторна нарада

Золочівської сільської ради


У регіонах України потрібно нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19 – селекторна нарада

Дата публікації: 07.07.2021

Кількість активних хворих на COVID-19 в Україні зменшується, проте система охорони здоров’я має бути готовою до протидії штаму «Дельта». Про це йшлося на традиційній селекторній нараді.

За інформацією уряду, в Україні станом на сьогодні зроблено майже 3 млн щеплень проти коронавірусу. Центри масової вакцинації населення відкрилися вже в кожній області.

Водночас необхідно й надалі збільшувати кількість центрів вакцинації та продовжувати нарощувати її темпи. У зв’язку з цим Міністерству охорони здоров’я й Міністерству розвитку громад та територій України доручено скоординувати роботу з місцевою владою та надати пропозиції, як організувати більш активну вакцинацію громадян.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у зв’язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу у європейських країнах зафіксовано зростання захворюваності майже на 10%. Тож потрібно збільшити кількість тестувань на COVID-19, а профільні відомства мають перевірити реальну готовність медустанов, зокрема дитячих закладів охорони здоров’я, до боротьби з коронавірусом.

«Масковий режим, соціальне дистанціювання та дезінфекція надалі залишатимуться обов’язковими, щоб не допустити подальшого зростання захворюваності», – сказав очільник уряду.

Під час наради також було наголошено на важливості активізації роботи щодо впровадження електронних лікарняних у закладах охорони здоров’я.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support