English English Українська Українська

Чи підуть українські діти цього року до школи? Чи пролунає для них перший дзвоник під час лінійки на шкільному подвір`ї ?

Золочівської сільської ради


Чи підуть українські діти цього року до школи? Чи пролунає для них перший дзвоник під час лінійки на шкільному подвір`ї ?

Дата публікації: 24.06.2022

Чи підуть українські діти цього року до школи? Чи пролунає для них перший дзвоник під час лінійки на шкільному подвір`ї ? Питання, що турбує всіх батьків та школярів, адже дуже хочеться, щоб цього року діти сіли за парти офлайн… Військове вторгнення росії спричинило безліч змін в освітньому процесі. Українські заклади загальної середньої освіти готуються розпочати очне навчання з 1 вересня за однієї умови – тільки у тих школах , які оснащені бомбосховищем. Але треба бути реалістами-все залежить від ситуації в Україні… Про це заявили міністр освіти і науки Сергій Шкарлет та його заступник Андрій Вітренко під час обговорення з депутатами Київської міської ради початку нового навчального року, повідомляє прес-служба відомства. Відділ освіти та заклади освіти громади отримали листа із рекомендаціями стосовно організації нового навчального року у школах області. Ключовий пункт – обрання для кожного закладу форми навчання, з огляду наявності в них укриттів. Скажімо, якщо у школі є приміщення, яке здатне вмістити всіх учнів, потрібно запровадити очну форму навчання.У Золочівській громаді вже розпочато підготовку до нового 2022-2023 навчального року. Для створення комплексної оцінки стану укриттів, підвальних приміщень, які можуть бути використані для укриття учасників навчально-виховного процесу, створено комісію, до якої залучені фахівці, які розуміються на державних будівельних нормах споруд ЦЗ. Разом із сільським головою Олександром Лазаренком, начальником відділу освіти, культури та спорту Наталією Костенко, фахівцем відділу організації заходів ЦЗ Бориспільського РУ ДСНС України Юрієм Пацюком , та керівниками закладів освіти обстежили укриття Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика , ОНЗ Вишенський НВК І-ІІІ ступенів, та Петропавлівської філії -ЗДО «Берізка»З 1 вересня навчання може розпочатися офлайн, але все залежить від безпекових умов на нашій території.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support