English English Українська Українська

Тренінг з питань надання невідкладної медичної допомоги

Золочівської сільської ради


Тренінг з питань надання невідкладної медичної допомоги

Дата публікації: 24.06.2022

Навички надання невідкладної медичної допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя.

?

Навчальний тренінг з надання долікарської допомоги сьогодні для працівників відділу освіти, культури та спорту, педагогів ОНЗ Вишенський НВК та медичних працівників закладів дошкільної освіти Золочівської сільської ради провели високопрофесійні кваліфіковані медики – головний лікар тактичної медицини нашої громади під час військовий стану Оксана Іванівна Шевченко, лікар сімейної медицини Сергій Миколайович Нагорний та представник Золочівської ТРО Григорій Олексійович Писаренко.

?

Медики розпочали з теоретичної частини, яка містила відпрацювання умовних ситуацій, що дозволить розвивати вміння швидко ухвалювати рішення, розподіляти обов’язки, координуватись, діяти у команді. Слухачі дізналися про алгоритм надання невідкладної медичної допомоги та його складові, факти про кров, ознаки кровотечі та кровоспинні засоби, джгути та важливі принципи роботи з ними, основи зовнішнього масажу серця, а також загальну хронологію надання допомоги.

?

Практична сторона тренінгу допомогла всім учасникам відчути на власному прикладі ті емоції, під час яких людина усвідомлює, що від її дій та відповідальності залежить життя іншої людини. Під час відпрацювання елементів первинної медичної допомоги всі по черзі виконували дії при кровотечах, зокрема. методом накладання джгута(турнікету), гемостатичних пов’язок, адаптували підручні засоби для надання першої допомоги, дії при важких травмах грудної клітини, переломах, вчилися оцінювати свідомість постраждалого, здійснювати зовнішній масаж серця, проводити огляд постраждалого та викликати швидку.

?️
?️
?️

Дякуємо за організацію тренінгу та базові навички, які можна застосовувати як у мирному житті під час надання допомоги тим, хто її потребує, так і в наданні допомоги пораненим в разі бойових дій

?️
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support