English English Українська Українська

ПОДБАЙТЕ ПРО СВОЄ МАЙНО

Золочівської сільської ради


ПОДБАЙТЕ ПРО СВОЄ МАЙНО

Дата публікації: 12.12.2023

На 657 день повномасштабної війни у нашій державі маємо звернення до жителів громади.Усі ми розуміємо, що попри потужну віру в наших захисників та в силу протиповітряної оборони, як не прикро, ніхто із нас не застрахований від пошкодження майна уламками ворожих снарядів.Якщо подібне лихо все ж сталося, після фіксації злочину відповідними правоохоронними органами, ви можете подати заяву щодо отримання грошової допомоги на ремонт житла в рамках програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла «ЄВідновлення».
Зверніть увагу! Для отримання грошової компенсації право власності на пошкоджений житловий ОБОВ’ЯЗКОВО повинно бути зареєстроване в Державному реєстрі речових прав!Нагадаємо послідовність дій у разі пошкодження майна внаслідок російської агресії! 1. Подати повідомлення про пошкоджене майноЯк це можна зробити?1) самостійно:— з використанням мобільного додатку Дія (для цього необхідно завантажити застосунок та обрати в меню «Послуги» «Пошкоджене майно» https://diia.gov.ua/services/poshkodzhene-majno);— засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (для цього потрібно створити особистий електронний кабінет користувача (авторизуватися) на Порталі Дія).
2) через адміністратора центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або нотаріуса.
Які документи надавати?
– документ, що засвідчує особу;
– податковий номер;- документ, що підтверджує право власності на нерухоме майно;
– фото пошкоджень, якщо таке є;
– електронну пошту заявника (на неї надійде номер повідомлення про пошкоджене майно).

Після цього громадяни, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву щодо отримання грошової допомоги на ремонт житла в рамках програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла.Зробити це можна у застосунку Дія (для цього необхідно завантажити застосунок та обрати в меню «Послуги» «єВідновлення»).

Суму допомоги визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об’єкта — 200 тисяч гривень. Їх можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників.У першу чергу фінансову допомогу за програмою єВідновлення отримують учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім’ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт й люди з інвалідністю І та ІІ груп. Тож щоб отримати допомогу за програмою єВідновлення:

Повідомте про пошкоджене майно у застосунку Дія або через ЦНАП. (Якщо зробили це раніше, повторно не потрібно)
Відкрийте спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми. (Зробити це можна у банківському застосунку, фізичному відділенні чи в процесі подання заяви у застосунку Дія)
Заповніть заяву на допомогу через застосунок Дія або через ЦНАП. (Вкажіть пільгову категорію, контактні дані та рахунок для виплати, а також чи робили ремонт)Дія автоматично сформує заяву. Перевірте її та відправте в обробку.
Якщо у житла є співвласники, вони мають погодитись на участь у програмі.Після обробки заяви за адресою пошкодженого майна прибуде комісія, яка проведе обстеження пошкодженого майна, зафіксує руйнування та визначить суму компенсації.
Після перевірки рішення внесуть у Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна.
Потім ви отримаєте підтвердження та кошти на картку єВідновлення. Їх потрібно використати протягом 12 місяців з дня отримання. Детальніше про єВідновлення, умови участі та обмеження – за посиланням: https://erecovery.diia.gov.ua/.
Закликаємо власників будинків вчасно реєструвати право власності та приводити всі документи у відповідність до законодавчих норм. І ще раз наголошуємо: виділення коштів на відновлення об’єктів незавершеного будівництва НЕМОЖЛИВЕ.
Навіть якщо незавершеним будівництво є лише на паперах.
Наголошуємо, що в рамках комплексної програми «Турбота» Золочівською сільською радою надається матеріальна допомога за кошти місцевого бюджету власникам пошкодженого майна, якщо право на таке майно зареєстроване згідно з чинним законодавством. На жаль, громадяни, котрі постраждали під час ракетного обстрілу 11.12.2023 року, не зможуть отримати кошти від держави на відновлення свого майна за програмою «ЄВідновлення», оскільки вчасно не зареєстрували право власності на нього. Подбайте про власні соціальні гарантії завчасно, адже війна поряд, і вона час від часу про це нагадує. Дякуємо нашим воїнам за захист.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support