English English Українська Українська

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ В РАМКАХ ЄВІДНОВЛЕННЯ ВЖЕ ПРИЙНЯТО 50 ПОЗИТИВНИХ РІШЕНЬ ЩОДО КОМПЕНСАЦІЙ НА ВІДБУДОВУ ПРИВАТНОГО ЖИТЛА

Золочівської сільської ради


РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ В РАМКАХ ЄВІДНОВЛЕННЯ ВЖЕ ПРИЙНЯТО 50 ПОЗИТИВНИХ РІШЕНЬ ЩОДО КОМПЕНСАЦІЙ НА ВІДБУДОВУ ПРИВАТНОГО ЖИТЛА

Дата публікації: 27.02.2024

На Київщині в рамках урядової програми єВідновлення власники зруйнованого житла почали подавати заявки на відбудову будинків на власних земельних ділянках. В рамках цього етапу вже подано понад 370 заяв. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

«Наразі прийнято позитивні рішення по 50 з них, на загальну суму виплати понад 168 млн грн», – розповів Руслан Кравченко. Він нагадав, що ділянка, де буде відбудовуватися будинок, може бути розташована у будь-якому населеному пункті, крім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій.

Крім того, комісії продовжують опрацьовувати заяви щодо виділення компенсацій на поточні ремонти. «Загалом вже подано понад 14 тис. заявок. Наразі ухвалено майже 9,5 тис. позитивних рішень. Загальна сума понад 1,1 млрд гривень», – додав Руслан Кравченко. 

Ще один вид компенсації – сертифікати на купівлю житла. За словами начальника КОВА, комісії в громадах отримали на опрацювання 3 тис. заяв. «Вже сформували понад 1 тис. сертифікатів на суму більше, ніж 3 млрд грн», – зазначив Руслан Кравченко. 

Він також наголосив, що КОВА продовжує реалізацію заходів з контролю за відбудовою об’єктів на Київщині. Зокрема, відбулося засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» по всіх обʼєктах, які відбудовуються за кошти UNITED24. Це 18 багатоквартирних будинків в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, Бузовій, Милі. Розглянули окремо кожен об’єкт. Почули зауваження правоохоронців, представників ПРООН, які здійснюють технагляд за якістю робіт. 

На частині об’єктів роботи вже завершуються. Незабаром планується вводити низку будинків в експлуатацію. На частині вкотре зафіксували проблеми з якістю робіт. Зокрема, проблеми залишаються з ремонтом багатоквартирного будинку у Милі по вул. Комарова. «Зобов’язали підрядника в терміновому порядку виправити зауваження», – наголосив Руслан Кравченко. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support