English English Українська Українська

Скористатися ваучером на навчання і стати затребуваним спеціалістом можна вже сьогодні

Золочівської сільської ради


Скористатися ваучером на навчання і стати затребуваним спеціалістом можна вже сьогодні

Дата публікації: 01.03.2024

Як ніколи актуальною у наш час є можливість підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Мова йде про програму видачі ваучера. Ваучер на безкоштовне навчання – це унікальна можливість підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність за допомогою Державної служби зайнятості.

Як це працює?

Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим Переліком професій, спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер.

 Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Наразі максимальна вартість ваучера становить 30280 грн. Оплачує ваучер Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа можуть оплатити різницю з власних коштів.

Слід зауважити, що ваучер на навчання видається службою зайнятості визначеним категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам. Дізнатися, хто має право на отримання ваучера, можна за посиланням.

Для отримання ваучера на навчання необхідно звернутися із заявою до найближчого центру зайнятості або подати заявку онлайн

Як подати заявку на отримання ваучера на навчання онлайн?

На порталі Державної служби зайнятості скористайтеся посиланням Подати заявку на отримання ваучера на навчання онлайн.

Зробіть декілька кроків:

  • Заповніть онлайн форму для отримання послуги.
  • Заповнена заявка автоматично відправляється до відповідного центру зайнятості. Ваша заявка буде опрацьована протягом 3-ох робочих днів.
  • Очікуйте повідомлення від кар’єрного радника про подальші кроки на вказані електронну пошту та ваш контактний номер телефону.

Після проходження навчання здобувач освіти отримає диплом про освіту державного зразка або свідоцтво про підвищення кваліфікації.

Детальна інформація про навчання за ваучером тут.

З початку 2024 року Київська обласна служба зайнятості видала 205 ваучерів. Найбільшим попитом користуються спеціальності: медсестринство, кухарі, оператори котелень, продавці продовольчих товарів тощо. А видача ваучерів на здобуття рівня магістра розпочнеться з початком вступної кампанії до ВНЗ України».

Додаткову консультацію ви можете отримати на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support