English English Українська Українська

Звіт Золочівського сільського голови Олександра ЛАЗАРЕНКА про роботу сільської ради та її виконавчого комітету за 2023 рік​

Золочівської сільської ради


Звіт Золочівського сільського голови Олександра ЛАЗАРЕНКА про роботу сільської ради та її виконавчого комітету за 2023 рік​

Дата публікації: 06.04.2024

2023 воєнний рік. Рік боротьби, сподівань, стійкості, сили. Наполегливої роботи і подолання труднощів, що випали на долю кожного з нас. Рік, який попри численні виклики ми вписуємо в книгу історії невеличкої громади незламністю й жертовністю наших захисників, великими справами волонтерів і благодійників, підтримкою і прихистком вимушених переселенців, оперативними рішеннями, щоденною старанною роботою, значними досягненнями й успіхами талановитої молоді.

Пріоритетні напрямки діяльності Золочівської сільської ради у 2023 році визначив лютий 2022, яким датується повномасштабне вторгнення на українську землю російських окупаційних військ.

Звітний період став часом гуртування громади, акумулювання зусиль навколо спільної мети: перемоги над ворогом. Серед основних завдань, визначених та реалізованих у 2023 році, були:

  • підтримка військовослужбовців та їх родин;
  •  створення безпечних умов для учасників освітнього процесу;
  • забезпечення прав соціально незахищених жителів громади, внутрішньо переміщених осіб;
  • організація належного життєзабезпечення громади;
  • сприяння розвитку медичної галузі;
  • удосконалення системи надання адміністративних послуг;
  • підтримка соціальних проєктів розвитку молоді, її фізичного та національно-патріотичного виховання.

Доходи та видатки

За 2023 рік до бюджету територіальної громади надійшло 230 937 158 грн., що становить 127,2 % річних показників, з них: доходи загального фонду 223 211 820 грн.  та доходи спеціального фонду 7 725 338 грн.

Джерелами наповнення сільського бюджету були:

– податок на доходи фізичних осіб та прибуток підприємств 116 670 455 грн.,

– місцеві податки та збори 63 795 723 грн.,

– офіційні трансферти 30 943 499 грн.,

– внутрішні податки на товари та послуги 9 734 982 грн.,

– неподаткові надходження 7 497 577 грн.,

– рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів 2 170 350 грн.,

– інші податки та збори 121 442 грн.,

– доходи від операцій з капіталом 3 130 грн.

Найбільшими бюджетоутворюючими підприємствами у 2023 році були:

1. ДЕКГ ПАТ «АК «Київводоканал» – 18 090 477 грн.

2. ТОВ «ФОРА» – 5 871 508 грн.

3. ТОВ «ФУДКОМ» – 4 049 166 грн.                   

4. ДП «Амазоне-Україна» – 2 565 344 грн.

5. ТОВ «ФЕСТЛАНД» – 2 094 950 грн.

Видаткова частина бюджету громади виконана у сумі 183 176 541 грн., що становить 78,3 % до уточнених призначень на рік, в тому числі по: загальному фонду у сумі 143 237 612 грн., та спеціальному фонду у сумі 39 938 929  грн.

Видатки було спрямовано передусім на допомогу Збройним Силам України, виплату заробітної плати та оплату послуг з енергопостачання бюджетним закладам громади, фінансування соціальних гарантій у межах діючих програм.

У розрізі використання коштів по галузях асигнування спрямовано на фінансування:

освіти – 84 348 615 грн.,

державного управління – 30 831 910 грн.,

житлово-комунального господарства – 25 276 380 грн.,

іншу діяльність – 13 440 677 грн.,

соціального захисту та соціального забезпечення – 8 847 642 грн.,

міжбюджетні трансферти – 7 790 662 грн.,

економічну діяльність – 5 241 441 грн.,

охорону здоров’я – 3 666 006 грн.,

культуру і мистецтво – 3 460 830 грн.,

фізичну культуру і спорт – 272 378 грн.

Підтримка сил оборони

На вимогу часу один із найважливіших напрямів. Закупівлі у відповідності до письмових запитів військових частин здійснювались протягом усього звітного періоду. Зокрема придбано три квадрокоптери DJI Mavic 3,  квадрокоптер БПЛА МС-30 Cargo, сім рацій Motorola, два комплекти окулярів нічного бачення з кріпленням,  супутниковий модем Starlink з адаптером, портативний аналізатор спектру, картоплечистку, овочерізку, три зарядні станції, два біноклі, лазерний далекомір Vortex Diamondback HD 2000, інверторний генератор Maxpeedingrods MXR2300. 1.8/2.3 кВт, чотири складані тактичні перископи UZ, комп’ютерне обладнання, цифрову камеру, автобус «Богдан».

Загалом у 2023 році на підтримку місцевих  військовослужбовців  та  обороноздатності Збройних сил України з бюджету Золочівської громади було спрямовано 22 432 900 гривень, або 12% місцевого бюджету.

У громаді розвинений волонтерський рух. Волонтери і волонтерські об’єднання забезпечують захисникам надійний тил: закривають збори на нагальні потреби, плетуть маскувальні сітки, ремонтують дрони й авто, готують смаколики, шиють одяг. Налагоджується міжсекторальна співпраця волонтерів, представників бізнесу і органу місцевого самоврядування. Механізми такого співробітництва є дієвими у вирішенні питань підтримки військових.

Особлива увага приділяється вшануванню пам’яті полеглих захисників. Протягом року в селах громади було презентовано мобільну банерну експозицію «Пам’ятаємо» у межах патріотичного арт-проєкту “ГЕРОЯМ СЛАВА НАВІКИ”, присвяченого захисникам – жителям Золочівської громади, що полягли в російсько-українській війні. До Дня Збройних сил України біля пам’ятника Герою України Юрію Вербицькому, всьому воїнству Небесної Сотні та патріотам, що загинули у Вітчизняній війні з Росією, встановлено та урочисто відкрито Меморіал на честь жителів Золочівської громади, які загинули в боротьбі з московськими загарбниками.

У червні до Дня захисту дітей  було придбано подарункові набори, а в грудні – новорічні подарунки для дітей військовослужбовців та дітей загиблих героїв. До підтримки цих дітей долучаються також меценати.

Економічна діяльність

Важлива складова наповнення бюджету та розвитку території.

На території громади є промислове виробництво, в тому числі крафтове. Переважає сільське, фермерське господарство, розвинута індустрія гостинності. Із семи сільськогосподарських підприємств галузі рослинництва на території громади зареєстровано два.

Результатом реалізації заходів щодо підтримки розвитку підприємництва стало збільшення суб’єктів господарювання на території громади. Протягом 2023 року зареєструвалося 140 нових суб’єктів господарювання, з них: 45 юридичних осіб та 95 фізичних осіб-підприємців. Припинили свою діяльність у звітному періоді 32 суб’єкти господарювання, з них: 2 юридичні особи та 30 фізичних осіб-підприємців.

          Надання адміністративних послуг

Співробітники сектору «Центр надання адміністративних послуг», який діє в громаді вже протягом трьох років, підключені до таких державних реєстрів, інформаційних баз (системи) даних, як Державний реєстр прав на нерухоме майно, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державний реєстр актів цивільного стану, Реєстр територіальної громади ДМС, Державний земельний кадастр (ДЗК) та Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Загалом надається 249 адміністративних послуг.

Протягом 2023 року  було надано 5052 послуги. З них:

послуги, суб’єктом надання яких є сільська рада – 1974;

послуги, пов’язані з державною реєстрацією нерухомого майна та з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань – 1057;

послуги соціального характеру – 551;

послуги з реєстрації місця проживання – 496;

послуги з оформлення довідки про взяття на облік ВПО – 306;

послуги з подачі документів щодо виконання підготовчих та будівельних робіт і прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів – 212; 

послуги з реєстрації актів цивільного стану – 157; 

послуги  з оформлення житлових субсидій – 80;

послуги з видачі витягів ДЗК – 66.

У зв’язку зі збільшенням кількості звернень щодо виготовлення паспортних документів у вигляді ID-картки, сільською радою було ухвалено рішення щодо виділення  коштів на закупівлю робочої станції для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з електронним носієм, або паспорта громадянина України у формі картки (внесення змін до ID – карток) з комплектом обладнання для зняття біометричних даних (параметрів). Станом на сьогодні робоча станція закуплена, приміщення обладнане пожежною та охоронною сигналізацією. Однак у зв’язку зі значною кількістю територіальних громад Київської області, що виявили бажання надавати паспортні послуги,  та зважаючи на багатоетапну процедуру підключення до ресурсів ЄДДР, виникла вимушена затримка з фактичним початком надання послуги. Наразі відбулася  процедура закупівлі конфіденційного каналу зв’язку в мережі Національної системи конфіденційного зв’язку у ДП «Українські спеціальні системи», котре є єдиним надавачем послуг конфіденційного зв’язку в мережі Національної системи конфіденційного зв’язку (надалі – НСКЗ) органам державної влади та місцевого самоврядування, державним підприємствам, установам та організаціям. Враховуючи, що забезпечення регламентованого доступу уповноважених суб’єктів ЄДДР до ресурсів ЄДДР у складі Захищеної телекомунікаційної мережі Державної міграційної служби України здійснюється виключно через НСКЗ, ЦНАП очікує  експертизи підключених каналів конфіденційного зв’язку в мережі НСКЗ та надання доступу до Єдиного державного демографічного реєстру у ДП «УСС» вже найближчим часом.

Заявники мають можливість проконсультуватися онлайн  з будь-якого питання, що входить до повноважень ЦНАП, скориставшись при цьому електронною поштою або загальнодоступними месенджерами.

Соціальні послуги в громаді

Основний напрямок діяльності  відділу соціального захисту населення у 2023 році – забезпечення прав  внутрішньо переміщених осіб, підтримка соціально незахищених громадян, допомога сім’ям військовослужбовців та самим військовим, малозабезпеченим, особам з інвалідністю, людям похилого віку.

Створено робочу групу з питань внутрішньо переміщених осіб Золочівської сільської ради. Протягом звітного періоду спеціалісти здійснювали оформлення компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО.

З метою призначення пільг на тверде паливо та скраплений газ фахівцями складено списки осіб (із зазначенням осіб пільгових категорій, адреси, посвідчення пільговика), що мешкають у селах громади.

Надаються  соціальні послуги за місцем проживання/перебування   одиноких   громадян,   які   не   здатні   до самообслуговування   у   зв’язку   з   частковою  втратою  рухової  активності та потребують   сторонньої  допомоги,  надання  соціальних  послуг  в  домашніх  умовах  згідно  з  медичним  висновком. Троє соціальних робітників відділу допомоги вдома обслуговували 22 одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю на безоплатній основі.

За кошти бюджету сільської ради було придбано 970 продуктових наборів для забезпечення ними одиноко-проживаючих, людей похилого віку (за 70 років) та  осіб з інвалідністю. Також за бюджетні кошти  сільської ради здійснено закупівлю 225 продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб, а  у співпраці з релігійною організацією українське  місіонерське товариство «Світло на Сході» було видано ще 50 продуктових наборів.

Згідно з Комплексною програмою «Турбота» та Програмою Золочівської сільської ради щодо соціальної підтримки військовослужбовців, які на добровільних засадах або за контрактом чи за мобілізацією  служать в ЗСУ,  було виплачено мешканцям нашої громади матеріальну допомогу в сумі 5598500 грн:

учасникам АТО та ЗСУ до Дня Незалежності     355 чол. – 1 775 000 грн.

військовослужбовцям, що на добровільних засадах, або за контрактом чи за мобілізацією  служать в ЗСУ 152 чол. – 1 290 000 грн.

родинам загиблих воїнів 8 чол. – 160 000 грн.

пораненим воїнам          32 чол. – 300 000 грн.

особам з інвалідністю Другої світової війни та учасникам бойових дій, вдовам Другої світової війни, членам сімей  загиблих у Другій світовій війні, учасникам Другої світової війни до 9 травня         268 чол. – 321 000 грн.

на лікування хворих 146 чол. – 842 000 грн.

чорнобильцям          96 чол. – 105 000 грн.

обдарованим дітям та вчителям       83 чол. – 119 500 грн.

особам з інвалідністю      33 чол. – 90 000 грн.

дітям з інвалідністю         104 чол. – 193 000 грн.

багатодітним родинам   63 чол. – 205 000 грн.

учасникам благодійних акцій, талановитій молоді, керівникам колективів   94 чол. – 176 000 грн.

працівникам медамбулаторії   22 чол. – 22 000 грн.

У грудні 2023 року відділ було перейменовано на «Відділ соціального захисту та ветеранської політики». У штаті відділу з’явилась посада інспектора по роботі з ветеранами. Відповідно, на вимогу часу перелік адміністративних послуг поповнився 19 послугами для ветеранів.

Служба у справах дітей та сім’ї здійснює соціальний супровід родин із дітьми. На первинному обліку в службі протягом року перебувало 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених, батьківського піклування, з них: під опікою/піклуванням – 8 дітей; в ДБСТ влаштовано 5 дітей нашої громади. Протягом звітного періоду з обліку знято 2 дітей позбавлених батьківського піклування (у зв’язку з досягненням повноліття); взято на первинний облік 1 дитину.

З метою забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, працівниками служби постійно здійснювались обстеження умов проживання, виховання, навчання дітей, які проживають на території Золочівської сільської ради, а також прийом громадян з питань, що стосуються соціального захисту дітей. Також проводяться спільні рейди з поліцейським офіцером громади та працівниками ювенальної превенції. Служба тісно співпрацює з навчальними закладами громади. Здійснює облік та видачу посвідчень багатодітних родин. Організовує оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій.

Освіта під час війни

За дітьми майбутнє нашої країни, адже саме їм згодом розбудовувати громаду, регіон, державу. Тому маємо вибудувати юним міцний фундамент у вигляді якісної освіти. Для належного функціонування закладів освіти громади в умовах воєнного стану облаштовано укриття відповідно до встановлених норм, що дало можливість відновити та налагодити діяльність закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Розпочато роботи з реконструкції підвального приміщення під укриття Гнідинського ліцею імені Петра Яцика. Вартість зазначеного проєкту складає 23 616 111 гривень (фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету).

За кошти місцевого бюджету у звітному періоді здійснено капітальний ремонт дитячих павільйонів (513 408 грн.) і ремонт частини огорожі, встановлення воріт у Петропавлівській філії Вишенського ліцею (241 708 грн.); капітальний ремонт частини приміщень в укритті Вишенського ліцею  (975 725 грн.) та внутрішніх приміщень Петропавлівської філії Вишенського ліцею (1 321 817 грн.). Організовано благоустрій (озеленення території) (300 000 грн.), встановлено систему очищення води у Петропавлівській філії Вишенського ліцею (61 428 грн.); додаткове обладнання для системи відеоспостереження у Вишенському ліцеї (80 000 грн.).

У всіх закладах освіти громади здійснено облаштування місць та підключення генераторів на суму 660 000 гривень.

Розпочато роботи з капітального ремонту покрівлі даху Вишенського ліцею (загальна вартість проєкту ‒ 14 008 109 гривень).

Наші учні – учасники та переможці районних, обласних, Всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів.  З метою підвищення якості освітніх послуг у закладах освіти здійснюються заходи, спрямовані на підвищення кваліфікації педагогічних працівників та покращення умов їхньої праці.

Охорона здоров’я

Підтримка медичної галузі здійснювалася шляхом виділення коштів з місцевого бюджету за програмою Золочівської сільської ради щодо безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування. Згідно з рішенням сесії Золочівської сільської ради на баланс КНП «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги» передано апарат УЗД «Sonline ADARA» для подальшої організації кабінету УЗД діагностики на території громади. В амбулаторіях сіл Гнідин і Вишеньки та ФАПі села Петропавлівське проходять інтернатуру двоє молодих спеціалістів, однак питання кадрового забезпечення медичних  закладів громади лікарями загальної практики сімейної медицини залишається відкритим, ведеться відповідна робота.

З 01.06.2023 року на території Вишеньківської дільничної лікарні розташований пункт тимчасового базування бригади екстреної (швидкої) допомоги підстанції міста Бориспіль Броварської станції екстреної медичної допомоги з метою оперативнішого прибуття швидкої до пацієнтів.

Культура та спорт

За підтримки Української асоціації футболу, футбольного клубу «Лівий берег», мами загиблого захисника Віктора Ярмоли, після внесення змін до проєктно-кошторисної документації завершено будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям у селі Вишеньки.

Вперше організовано кубок пам’яті загиблого героя громади – Віктора Ярмоли; за підтримки УАФ – зустріч Головного тренера Національної збірної України з футболу із дітьми загиблих захисників та зацікавленою цим видом спорту малечею. Великі досягнення у Міжнародних турнірах та Чемпіонатах України показали юні боксери, вихованці дитячо-юнацької циркової студії «Cabriole» та футбольного клубу «Данапріс», що діють на території Золочівської сільської ради. За успішні досягнення у галузі спорту, мистецтва, дослідницькому напрямку учнівській молоді із місцевого бюджету надавалася матеріальна підтримка.

У межах проєкту «Активні парки» (фінансується з обласного бюджету) заняття з фізичного розвитку систематично проходять у всіх трьох селах громади. Спортивні заходи неодноразово трансформувалися у благодійні (забіги «Шаную воїнів біжу за героїв України», «Біжу до перемоги» тощо).

Благодійними були всі культурно-мистецькі заходи, організовані протягом звітного періоду, спрямовані на відродження і популяризацію національних звичаїв і традицій: «Фестиваль меду», «Мистецтво заради перемоги», «Під українським небом» та інші. Відновлено творчу діяльність аматорського вокального ансамблю у селі Петропавлівське. За участі трьох вокальних колективів організовано благодійний тур, метою якого було вітання військовослужбовців Київщини.

          Благоустрій, відновлення, екологічна безпека

З метою сприяння  надання громадянам компенсації на відновлення житла, пошкодженого внаслідок воєнних дій з боку держави-агресора, було забезпечено  допомогу у внесенні інформації про постраждалі приватні житлові об’єкти до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Протягом року тривала реалізація проєктів з енергоефективності та енергозбереження (реконструкція та будівництво вуличного освітлення із заміною ламп на світлодіодні).

 Кількість днів, у які організовано вивезення твердих побутових відходів, збільшено з 3 до 4 на тиждень. З метою популяризації процесу сортування  сміття в старостинських округах та в адміністративному центрі громади щотижня оприлюднювалась інформація про процес сортування та стан сортувальних майданчиків. Забезпечено реалізацію  програми  обміну ламп розжарювання на LED.

Здійснено перепланування, підсипано щебенем та вирівняно окремі ділянки доріг громади використавши  3200 т щебеню  та витрачено  2 827 480 грн.; проведено ліквідації аварійної ямковості дорожнього покриття с. Вишеньки 2529 м2 – 1 517 368 грн., с. Гнідин  2250 м2 – 1 474 081 грн., с. Петропавлівське  946 м2 – 567 414 грн.

Виконано капітальний ремонт внутрішніх проїздів кладовища с. Петропавлівське – 254 324грн.,  с. Вишеньки – 291 846 грн.; капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини  по вул. Заводська с. Гнідин – 1 416 177 грн, внутрішніх проїздів кладовища с. Гнідин – 592 710 грн; капітальне  будівництво вуличного освітлення по вулиці Будівельників в с. Петропавлівське  вартістю 148 996 грн.

Для відновлення водопостачання і водовідведення проведено капітальний ремонт артезіанської свердловини с. Петропавлівське, оновлено обладнання та проведено поточний ремонт водопроводу вул. Центральна,7   на суму 538 862 грн.

На технічне обслуговування та утримання в належному стані бюветів та свердловин  в с. Гнідин, Вишеньки та Петропавлівське витрачено 87 924 грн.; капітальний ремонт каналізаційної насосної станції для усунення руйнування та відновлення фасадної частини та покрівлі с. Гнідин – 279 700 грн.

          Правопорядок. Безпека життєдіяльності

До охорони громадського порядку під час проведення масових заходів чи ліквідації надзвичайних ситуацій протягом звітного періоду залучалось ДФТГ № 1 Золочівської ТГ, з особового складу якого також сформовані мобільні вогневі групи протиповітряної оборони. Забезпечено патрулювання в населених пунктах з метою виявлення порушників комендантської години та громадського порядку.

Здійснено моніторинг та оновлено матеріальний резерв цивільного захисту. Поліцейський офіцер громади  спільно з Бориспільським відділом поліції поводить профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення та заходи із запобігання та виявлення злочинів у межах громади. З метою  профілактики правопорушень  відбуваються періодичні зустрічі з представниками  учнівського  та юнацького середовища з залученням до таких бесід представників ювенальної превенції.

Для  профілактики правопорушень, підвищення ефективності оперативно-розшукових заходів та застосування нових форм і методів профілактики правопорушень, своєчасного виявлення та реагування на правопорушення, встановлення осіб, які їх вчинили,  а також для забезпечення інформаційно-аналітичного супроводження діяльності Золочівської сільської ради щодо координації діяльності служб у сфері забезпечення життєдіяльності громади, забезпечення оперативних потреб територіальної оборони Добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ), Поліцейського офіцера громади та  органів Національної поліції  щодо підвищення рівня безпеки у військовий та мирний час, в умовах надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій в межах населених пунктів Гнідин, Вишеньки  та Петропавлівське Золочівської сільської територіальної  громади функціонує інформаційно-комунікаційна автоматизована система відеоспостереження, яка постійно потребує обслуговування та модернізації. У звітному періоді витрачено на вищезазначені видатки 2 204 563 грн.

Сесійна та виконавча діяльність

У сільській  раді та її виконавчих органах налагоджено роботу із забезпечення належного розгляду звернень громадян, об’єктивної, неупередженої та вчасної перевірки фактів, викладених у зверненнях.

Протягом року в сільській раді та її структурних  підрозділах  було на виконанні 467 звернень. Із них:

  • поштою від громадян – 72 звернення;
  • на особистому прийомі – 395.

Позитивно вирішено 357 звернень, відмовлено у задоволенні – 15.

Найчастіше відмова у задоволенні звернень була аргументована неналежним оформленням, невідповідністю дійсності відомостей, наведених у заявах та тим, що питання знаходились поза межами компетенції сільської ради.

Повторних  звернень  надійшло 10. Серед основних причин повторних звернень – додаткові питання щодо отриманих відповідей, які виникали в заявників.

Важливою формою роботи була і залишається сесійна діяльність.

Депутатський корпус складається із 21 депутата. Двоє з них мобілізовані, проходять службу в ЗСУ. Проєкт прядку денного, дата  та час проведення сесій оприлюднюються на офіційному веб-сайті сільської ради.

Також функціонують п’ять постійних комісій ради, а саме:

– з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва;

– з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту, енергозабезпечення та ЖКГ;

– з питань земельних відносин та охорони навколишнього середовища;

– з питань планування території, будівництва, архітектури, просторового планування та благоустрою;

– з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики.

На засіданнях постійних комісій, попередньо детально опрацьовуються більшість питань, які виносяться на розгляд сесій, що дозволяє в конструктивному руслі працювати безпосередньо на пленарних засіданнях та ухвалювати відповідні рішення.

Для вирішення усіх нагальних питань за 2023 рік було проведено 16 сесійних засідань сільської ради (з них 6 позачергових), на яких депутати ухвалили 648 рішень. Це і рішення про затвердження та внесення змін до місцевого бюджету, і про отримання та надання субвенції; затвердження місцевих цільових Програм; надання матеріальної допомоги жителям громади; рішення із земельних питань та інші рішення, необхідні для повноцінної життєдіяльності сільської ради.

Всі рішення сесії відповідно до чинного законодавства висвітлюються на офіційному веб-сайті сільської ради. Згідно з частиною 3 статті 59 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»  всі результати поіменних голосувань депутатів під час роботи сесії публікуються на тому ж веб-сайті в день голосування.

Активно працював у звітному періоді і виконавчий комітет сільської ради, у складі 15 осіб. За минулий рік на 33 засіданнях ухвалено 250 рішень в межах повноважень, делегованих Радою. 

          Міжнародне партнерство

Зважаючи на складний економічний стан і в країні загалом і в регіонах, цей напрямок діяльності надзвичайно актуальний, адже частину потреб громади у звітному періоді вдалося закрити без залучення бюджетних коштів.

Зокрема завдяки фінансуванню ЮНІСЕФ в сумі 73 140, 00 тис. гривень придбано та встановлено вентиляційне обладнання в харчоблоці Вишенського ліцею. За рахунок гуманітарної допомоги міжнародних донорів здійснено поліпшення існуючої матеріально-технічної бази (відповідно до потреб КНП «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги»).

Благодійна гуманітарна допомога у вигляді автобуса MAN, пожежного автомобіля MERCEDES-BENZ, оснащеного пожежно-технічним обладнанням, легкового автомобіля Nissan Qashqai, ліжок та ковдр, аптечок, засобів гігієни, електрокардіографів SCHILLER та витратних матеріалів для них надходила від австрійських партнерів. Частково вона була спрямована у якості підтримки постраждалих від катастрофи на Херсонщині. Бо маємо допомагати один одному. Бо тільки разом ми – сила.

          Плани на 2024 рік

В умовах війни найважливішими напрямками роботи залишаються допомога збройним силам, розвиток ветеранської політики, забезпечення соціальної підтримки й медичної допомоги, гарантії громадського порядку та належного функціонування об’єктів критичної інфраструктури, приділення належної уваги вихованню й навчанню молоді та налагодження безпечного освітнього процесу у зв’язку зі зростанням безпекових вимог у період воєнного стану.

 Попри все маємо усвідомлювати і пам’ятати, що тільки консолідоване суспільство може твердо протистояти внутрішнім викликам і лихові зовні. Лише міцно об’єднані громади можуть формувати непохитну націю. Нам є до чого йти. Є чого досягати й прагнути. Головне – не забувати, яку ціну платимо на цьому шляху.

Шана і доземний уклін полеглим захисникам. Віри і повернення землякам, зниклим безвісти. Сил і витримки тим, хто в строю.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support